Radio 2
Volledig scherm
© Radio 2

Sven Pichal mag gevangenis verlaten met enkelband: parket gaat niet in beroep

De raadkamer in Antwerpen heeft beslist om ex-radiopresentator Sven Pichal (44) onder elektronisch toezicht te plaatsen. Hij blijft dus verder aangehouden, maar mag de gevangenis wel met een enkelband verlaten. Dat zegt het parket van Antwerpen, dat niet in beroep gaat tegen die beslissing. Pichal zal zich volgens zijn verdediging intensief verder laten begeleiden voor zijn problematiek.

29 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    5 maanden geleden
    Elke dag voorhechtenis telt dubbel en wordt van de definitieve straf afgetrokken. 1 maand voorhechtenis = - 2 maand effectieve gevangenisstraf. Voor- of tegenstanders van zijn electronisch toezicht kunnen hun berekening maken.
  • Erika Fiers

    5 maanden geleden
    Misschien een goed idee voor een wet voor de minister van justitie om de gewone mensen, lees: niet enkel slachtoffers van een BV, ook op de hoogte te stellen van de invrijlating van een dader met een enkelband. Waarom worden slachtoffers hiervan niet op de hoogte gebracht? Ik moest het toen vernemen van vrienden die zagen dat mijn dader een profiel op facebook had aangemaakt en volop op sociale media actief was. Mijn kinderen en ik waren geen moment meer gerust tot de definitieve uitspraak.
  • jan jacobsen

    5 maanden geleden
    Grappig hoe mensen hier op hun achterste poten gaan staan. Als we alle VERDACHTEN van een misdrijf zouden opsluiten tot hun proces zou dit heel wat meer centjes kosten aan de maatschappij. Gevangenissen bijbouwen, cipiers aanwerven(vanuit het buitenland, want we zitten met een krapte op de arbeidsmarkt). Proces zal nog jaren op zich laten wachten, ook door personeel tekort die je alleen maar kan oplossen door extra geld te investeren. En van wie zal dat geld moeten komen? Juist, van ons allemaal
  • Gert Van meensel

    5 maanden geleden
    Zulke mensen verdienen geen 2 de kans,die gaan echt niet veranderen hoor!
  • kris deka

    5 maanden geleden
    Iedereen verdient een 2de kans.