© len

De dames van Ferm en de juffen van Het Kozijntje.© len

De kleuters van het Kozijntje.© len

thumbnail:
thumbnail: De dames van Ferm en de juffen van Het Kozijntje.
thumbnail: De kleuters van het Kozijntje.

Kleutertjes uit Kozen planten bloemen op troostplek van Ferm

Nieuwerkerken

Ruim een jaar geleden onthulden de dames van Ferm Kozen een troostplek vlakbij de Sint-Laurentiuskerk. “We willen dat deze plek volgend jaar opfleurt in de lente. Daarom planten we nu nieuwe bloemen”, zegt Marie-Josée Bas van Ferm Kozen. “Het zijn narcissen en krokussen die we planten in de vorm van een hart, dat gaat een mooi resultaat geven.”

De dames hadden trouwens versterking ingeroepen voor deze opdracht. “We zijn heel bij dat onze kleuters mee mogen planten”, zegt kleuterjuf Kathleen Luykx van school Het Kozijntje. “Ons thema dit jaar draait rond samenwerken en verbeelding doen werken. Hoe mooi is het dat we dit project samen kunnen doen met een actieve vereniging in het dorp? Sommige leden van Ferm hebben hier ook kleinkinderen, dat maakt het extra bijzonder.”

“En er zit ook een educatief kantje aan”, zo vult juf Lieve Jeuris aan. “In de lessen hebben we hier aandacht aan besteed, bijvoorbeeld bij rekenen. En het is een gedenkplek, daar hebben we in de godsdienstles ook over verteld.” De kinderen zelf vonden het planten alvast een leuke belevenis. En dat ze zich daarna nog konden uitleven in de speeltuin vlakbij, was mooi meegenomen. (len)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer