Sven Pichal mag gevangenis verlaten met enkelband

Sven Pichal mag gevangenis verlaten met enkelband

Voormalig radiopresentator Sven Pichal (44) mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat heeft de raadkamer beslist, en bevestigt het parket van Antwerpen aan onze redactie.

mkm jvh

De raadkamer in Antwerpen besliste maandag dat Pichal de gevangenis mag verlaten, en onder elektronisch toezicht wordt geplaatst. Het Antwerpse parket gaat niet in beroep tegen die beslissing.

Pichal werd eind augustus aangehouden op verdenking van het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. Hij nam daarop met onmiddellijke ingang ontslag bij de VRT, waar hij onder meer ‘De Inspecteur’ presenteerde op Radio 2. Ook twee van zijn medeverdachten – acteur R.D.B. (34) en B.D. (35) – zijn nog altijd aangehouden.

Advocaten Pichal: “Mensen met dergelijke problematiek moeten veel sneller hun weg kunnen vinden naar hulp”

“De verdediging wenst te benadrukken dat deze modaliteit mede tot stand is gekomen door de medewerking aan het onderzoek, de begeleiding die reeds gevolgd werd in de gevangenis te Turnhout, het schuldbesef, en het schuldinzicht”, laten Walter Damen en Davina Simons, de advocaten van Pichal, weten in een reactie aan onze redactie.

“De verdediging wenst helaas ook te benadrukken dat de wachtlijsten om zelfs maar op intake te kunnen gaan voor een begeleiding voor een seksuele problematiek in België anno 2023 enorm zijn, en dat men dient te wachten tot ten vroegste juli 2024. De verdediging blijft hameren op het feit dat mensen met dergelijke problematiek veel sneller hun weg moeten kunnen vinden naar hulp. Indien de Belgische staat er helaas niet in slaagt om gespecialiseerde hulp te voorzien, tenzij mits bijzonder lange wachttijden en meestal pas na een definitieve veroordeling, dan betreuren wij dat ten zeerste. In deze omstandigheden is er dan ook zelf intensief op zoek gegaan naar begeleiding en ambulante opvang.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen