© FAB

“Anderhalf uur aanschuiven voor K3, en amper één nummer gezien”

Paal op Stelten verwelkomde zondag een hele reeks Vlaamse vedetten. Op de laatste dag keken de meeste (jonge) festivalgangers vooral uit naar het optreden van K3, dat om 15 uur gepland stond. Maar omdat daarvoor veel meer toeschouwers kwamen opdagen dan de organisatie had voorzien, klaagden heel wat mensen over lange wachtrijen, slechte zichtbaarheid en gebrekkig geluid.

fivr

“Superlang aanschuiven en jammer genoeg heel veel kindjes die K3 niet hebben kunnen zien”, “Zeer beperkt geluid waar wij stonden”, “Ik heb onze tickets doorverkocht, we stonden van 14 uur aan te schuiven aan de kant van de bank en om 15.30 uur waren we pas aan de inkom.” Het zijn maar enkele reacties van (ouders van) teleurgestelde K3-fans op sociale media.

© FAB

Gratis tickets

De eerste fans van het meidentrio stonden al op het middaguur aan te schuiven voor een goed plekje. Om 13.15 uur gingen de poorten van het festivalterrein open, 45 minuten eerder dan voorzien. “We zagen dat er al veel volk stond en waren toch al vroeger klaar met de voorbereidingen”, verduidelijkt Jonathan Vaes van Toerisme Beringen.

De massa bleef ondertussen aandikken en om 14 uur werd een tweede toegangspoort geopend, wat eigenlijk voorzien was voor 16.30 uur. “Toen zagen we dat heel wat mensen toch nog bleven aanschuiven voor de eerst geopende poort. En daar liepen de wachtrijen dan weer op omdat heel wat ouders geen tickets hadden voor hun kinderen. Kinderen jonger dan twaalf mochten gratis binnen, maar we hadden op voorhand geafficheerd dat ze wél een kaart nodig hadden.”

Eens binnen stopten de klachten niet. Het geluid dat de mensen achteraan te horen kregen, was volgens velen amper verstaanbaar. “Ter hoogte van de muziekmixer hadden we een tweede scherm voorzien, maar de boxen moesten we onder dat scherm plaatsen. Dat had met technische redenen te maken. Omdat die boxen zo laag stonden, konden we ze niet luider zetten. Dan zouden de bezoekers die er vlak voor stonden de toeschouwers achter hen opnieuw naar achteren duwen.”

De organisatie had voor het festival aangekondigd dat er maximaal 13.000 bezoekers naar binnen mochten, en dat er wel enig oponthoud werd verwacht door de extra veiligheidsmaatregelen. Toch nemen ze enkele lessen mee naar volgend jaar. “We gaan bekijken hoe we de ticketscan sneller kunnen laten verlopen. Ook voor het geluid gaan we onderzoeken hoe dat beter kan”, besluit Vaes.

ALBUM. Bekijk hier alle foto's van Paal op Stelten zondag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer