Themabeeld.© Shutterstock

Rechtbank

Swingende Maasmechelaar krijgt werkstraf nadat hij poetsvrouw betast: “Ik dacht dat ze gevoelens had”

Maasmechelen -

Een 56-jarige Maasmechelaar moet een werkstraf uitvoeren omdat hij zijn poetsvrouw betastte aan haar borsten en in haar broek. “Hij en zijn vriendin zijn swingers, maar ze moeten er geen derde persoon tegen haar zin bij betrekken”, aldus de aanklager.

Shauni Deferm

Het slachtoffer leerde het koppel kennen toen ze bij de man thuis begon te poetsen. De relatie werd met de tijd steeds minder professioneel, zo beaamden ook enkele collega’s van de poetsvrouw tijdens hun verklaringen. Zo ging ze Nieuwjaar vieren bij het koppel en belandden ze samen naakt in de jacuzzi. Het slachtoffer vond het allemaal vreemd, maar zag het koppel ondertussen als vrienden waardoor ze hen vertrouwde.

In maart 2021 liep het echter volledig uit de hand, toen de Maasmechelaar de badkamer binnenkwam, vroeg welke lingerie de poetsvrouw droeg en haar borsten betastte. Een andere keer nam hij opnieuw haar borsten vast en betastte hij haar aan de schaamstreek. Volgens een collega ging de vrouw uiteindelijk doodsbang naar het werk en huilde ze meermaals voor ze aan haar shift moest beginnen.

DNA op slip

De vrouw deed uiteindelijk aangifte en het DNA van de Maasmechelaar werd op haar slip aangetroffen. Hij gaf de feiten toe na de confrontatie met de onderzoeksresultaten tijdens zijn verhoor. “Maar ik dacht dat ze gevoelens had”, sprak de man voor de Tongerse rechter. Volgens de procureur was dat duidelijk van niet. “Hij en zijn vriendin zijn swingers, maar ze moeten er geen derde persoon tegen haar zin bij betrekken”, aldus de aanklager. “Er was geen sprake van toestemming.”

De Tongerse rechter wees op de gezag- en vertrouwensrelatie tussen de twee en het misbruik dat de man daarvan maakte. Hij veroordeelde de man tot een werkstraf van 175 uur en ontzette hem voor tien jaar uit de rechten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer