© BELGA

Ook Lucinda Brand mengt zich na uitspraken UCI-voorzitter over Wereldbeker: “Iets dwars door onze strot duwen, gaat niet lukken”

David Lappartient heeft iets ontketend met zijn stevige uitspraken over de Wereldbeker veldrijden. De UCI-voorzitter kreeg al repliek van grote namen als Sven Nys en Lars van der Haar, nu heeft ook Lucinda Brand zich laten horen.

Vincent Van Genechten
Bron: In De Leiderstrui

Lappartient uitte zijn ongenoegen over de huidige tendens in het veldrijden waarbij de toppers al eens een Wereldbekermanche durven over te slaan. Hij vond dan ook dat er gevolgen moeten zijn als een renner er eentje skipt. “Als een renner nationale wedstrijden de voorkeur geeft op de Wereldbekermanches, dan doe je ook niet mee aan de volgende Wereldbekermanches en het WK. De Wereldbeker is geen klassement waaruit je zomaar naar hartenlust kiest”, was de Fransman messcherp voor Thibau Nys - die hij ook expliciet noemde - en co.

“Ik denk dat ze alleen hun eigen ruiten ingooien”, reageerde Nys voor de cross in Troyes. “Desnoods start ik niet op het WK. Ik zit niet met dit klassement in mijn hoofd en dan pik je er cross voor cross uit.” Van der Haar zei eerder al: “Ik vind het helemaal niet nodig om mensen uit te sluiten.”

© BELGA

Nu heeft ook Lucinda Brand haar mening geformuleerd. “Ik snap wel wat ze willen bewerkstelligen, maar ik denk dat het een beetje kort door de bocht is”, aldus de ex-wereldkampioene. “Naar mijn idee moeten ze juist met ons in gesprek gaan over hoe wij dit voor ons zien. Je kunt wel iets dwars door onze strot willen duwen, maar dat gaat niet lukken. Dan krijg je juist meer weerstand en ik denk niet dat dat bevorderlijk is.”

Dubbele weekends zijn niet meteen een probleem voor Brand - die zich deze crosswinter in de Kempen vestigde - wel de lange verplaatsingen. “Zo’n weekends zijn niet erg, het kan alleen niet een heel seizoen door. Ook zoals dit weekend: we rijden in Merksplas en daarna in Troyes. Dat is gewoon een verplaatsing van vijf uur. Ik weet niet wat de juiste oplossing is, maar misschien moet de Superprestige ook internationaler. Terug naar Gieten dus? Dat sowieso! Maar dan moet daar ook een Wereldbeker in de buurt komen. Wat ik bedoel is dat je in een dubbel weekend de reistijd verkleint.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer