© djr

Dierenasielen in Limburg

Uitbraak van kattenziekte in Lommels dierenasiel: “Oorzaak wordt onderzocht”

Lommel -

In dierenasiel Blauwe Kruis in Lommel is een uitbraak van de kattenziekte vastgesteld. Het virus (Feline Parvovirus) is vooral besmettelijk voor katten jonger dan een jaar. Woensdag volgt opnieuw een inspectie.

Mireille Maes

Vorige week donderdag werd in het asiel een controle uitgevoerd door dierenartsen-inspecteurs van de dienst Dierenwelzijn van het departement Omgeving. Dit na meerdere meldingen over de uitbraak. “We zijn momenteel aan het onderzoeken wat de oorzaak is en hoe we die kunnen aanpakken. Dat gebeurt in overleg met het asiel, de gemeente en onze dierenartsen-inspecteurs”, zegt Ann Heylens, woordvoerder bij Dierenwelzijn.

Besmettelijk

Kattenziekte is erg besmettelijk. “De symptomen zijn braken, diarree, uitdroging en verlaagde weerstand. Alleen krijgt driekwart van de besmette katten die symptomen niet. Enkel de heel jonge katjes zijn extra gevoelig. Die sterven ook vaak als ze ziek worden.”

Cijfers over hoeveel uitbraken van kattenziekte in een asiel er jaarlijks zijn, konden niet worden gegeven. “Maar bij ons zijn er niet zoveel meldingen. Het is eerder een uitzondering.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer