Lesgever die pony mishandelde in manege in Peer bedreigd, parket opent onderzoek

Peer -

De beelden die het voorbije weekend op sociale media circuleerden over de mishandeling van een pony in manege Breugelhoeve M&M in Peer, hebben bepaalde personen aangezet om bedreigingen te uiten aan het adres van de lesgever in de video. In overleg met het parket van Limburg heeft politiezone Kempenland een pv opgesteld, waarna een opsporingsonderzoek is gestart.

“Maandag is gebleken dat de beelden over deze feiten, die op talrijke fora werden gedeeld, niet alleen hebben geleid tot verontwaardiging, maar ook tot het uiten van concrete en ernstige bedreigingen, via sociale media, maar ook rechtstreeks gericht aan de persoon die op de beelden te zien is. Gezien de ernst van deze bedreigingen werd een opsporingsonderzoek opgestart naar mogelijke inbreuken op de wet betreffende de elektronische communicatie”, aldus persmagistraat Bruno Coppin van het parket van Limburg.

LEES OOK. Manege waar rij-instructeur pony mishandelde, komt nog meer onder vuur: getuige doet boekje open over wantoestanden

Op de beelden was een lesgever te zien, die een pony meermaals met een zweep hard sloeg. Hij ging zelf ook op de pony rijden. “Naar aanleiding van mogelijke feiten van dierenmishandeling in Peer, stelden het Departement Omgeving, afdeling dierenwelzijn en de politiezone Kempenland verschillende processen-verbaal op die intussen werden overgemaakt aan het parket Limburg. Het onderzoek naar mogelijke inbreuken op de dierenwelzijnswetgeving wordt verdergezet onder leiding van de referentiemagistraat dierenwelzijn”, legt Coppin uit.

De stad Peer liet maandag weten dat de procedure werd opgestart om de concessieovereenkomst met de betrokken manege te verbreken.

“Breugelhoeve is al heel wat jaren een site waar plezier, educatie en dierenwelzijn centraal moeten staan.”© GVB

(GVB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER