Videospeler inladen...

BEKIJK - Nederlandse politicus Thierry Baudet opnieuw aangevallen tijdens verkiezingscampagne

In Nederland is Thierry Baudet, voorzitter van de rechts-populistische partij Forum voor Democratie, aangevallen tijdens een bijeenkomst in een café in Groningen. Een man sloeg hem meermaals op het hoofd met een bierflesje. Baudet is naar het ziekenhuis gebracht. Het is al de tweede keer in enkele weken tijd dat de politicus wordt aangevallen. 

Baudet is overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen, in het noorden van Nederland. "Het lijkt erop dat alles goed zal komen", zegt zijn partij Forum voor Democratie op X, het voormalige Twitter.

Op sociale media circuleren beelden van de aanval. Het lijkt erop dat Baudet wordt geslagen met een bierflesje. Volgens zijn partij is Baudet op het achterhoofd geslagen, en op zijn slaap, in de buurt van zijn oog. 

BEKIJK - De beelden van de aanval op Thierry Baudet:

Videospeler inladen...

Een verdachte is opgepakt door de politie.

Baudet had vanavond aanwezig moeten zijn op een bijeenkomst in Zwolle. Of dat nu nog het geval zal zijn, is niet duidelijk. Overmorgen zijn er parlementsverkiezingen in Nederland. 

Tweede keer

Het is de tweede keer dat Baudet wordt aangevallen tijdens deze verkiezingscampagne. Eind vorige maand gebeurde dat al in Gent, waar hij aan de universiteit een lezing zou geven voor de conservatieve studentenvereniging KVHV.

Net voor hij het gebouw binnenliep, kreeg hij een klap met een paraplu. De aanvaller keerde zich vermoedelijk tegen Baudet omdat hij bekend staat om zijn pro-Russische standpunten. Baudet hield aan de klap een lichte hersenschudding over en legde zijn campagneactiviteiten enkele dagen stil.

Meest gelezen