Hasseltse ontwerper Nicky Vankets maakt comeback met podiumoutfits voor Natalia, Linda Mertens én Camille

Modeontwerper Nicky Vankets is terug na bijna een decennium uit de schijnwerpers te zijn verdwenen. Het voorbije weekend schitterde Natalia in de Lotte Arena in maar liefst vier van zijn outfits, die hij speciaal voor haar creëerde. "Ik ben terug, maar ik ben eigenlijk nooit echt weggeweest. Ik heb er bewust voor gekozen om even naar de achtergrond te treden, maar sta er nu weer helemaal", klinkt het bij de ontwerper.

Nicky Vankets is al jarenlang een klinkende naam in de modewereld. Hij ontwierp de bruidsjurken van onder meer tennissters Kim Clijsters, Yanina Wickmayer en van DJ Anouk Matton. Ook voor zijn galakledij is hij gekend. De laatste tien jaren kwam de ontwerper minder in de schijnwerpers. Tot nu.

"Een tiental jaar geleden ben ik in een negatieve spiraal terechtgekomen door een aantal zaken die gebeurd zijn in het bedrijf van mijn ouders, waardoor ik beslist heb om even naar de achtergrond te treden en alles op een rijtje te zetten. Want als in de pers dingen over je verschijnen, ook al is het zakelijk, treft je dat toch ook persoonlijk", getuigt Vankets.

"Ik moest even de rust terugvinden. Ik heb de voorbije jaren heel hard gewerkt om te komen tot waar ik nu weer sta en ik ben er opnieuw klaar voor. Ik wilde er wel helemaal klaar voor zijn, want half werk, daar hou ik niet van", aldus de ontwerper, die de afgelopen jaren vooral achter de schermen heeft gewerkt. "Ik ben terug, maar ik ben eigenlijk nooit echt weggeweest. Ik heb er bewust voor gekozen om even naar de achtergrond te treden, maar sta er nu weer helemaal."

Waar Nicky Vankets op een bepaald moment een stukje ‘massa’ geworden is, hou ik het nu exclusiever en kleinschaliger

"Ik doe nog altijd bruidskleding, galajurken en podiumkledij. Grootste verschil tussen tien jaar geleden en nu is dat ik nadenk over wat mij gelukkig maakt. Ik ben er achter gekomen dat dat voor mij vooral kleding op maat maken is, naar de wensen van mijn klanten. Iemand die komt passen, zien lachen in de spiegel, daar word ik gelukkig van. Het is dus net iets exclusiever geworden. Waar Nicky Vankets op een bepaald moment een stukje ‘massa’ geworden is, hou ik het nu exclusiever en kleinschaliger."

Zo ontwierp de Hasselaar vier exclusieve, extravagante outfits voor Natalia haar concertreeks in de Lotto Arena. 

Ook de outfit van Linda Mertens, die onlangs haar comeback maakte als zangeres van Milk Inc tijdens het concert van Regi in het sportpaleis, was van de hand van Vankets. “Ik ken Linda al heel lang, van haar eerste single bij Milk Inc. Ik heb haar jaren gekleed tijdens haar periode bij Milk inc. Dus onze samenwerking is ook terug van weggeweest.”

Niet alleen Linda Mertens en Natalia, ook Camille en Pauline Slangen zijn recent bij de ontwerper komen aankloppen. "Die stonden ook onlangs in het sportpaleis in een outfit van mij. Binnenkort kleed ik Belle Perez voor haar kerstconcerten en ik heb meegewerkt aan een aantal grote tv-programma’s die binnenkort op tv te zien zijn", aldus een trotse Vankets.

Meest gelezen