VIDEO. Ex-ploegmaat doet relaas van telefoontje met Eden Hazard: “Hij vroeg zich af wat hij met 1 miljoen per week moest doen”

John Obi Mikel heeft in een podcast verteld over een telefoontje dat hij deed met Eden Hazard. De twee kennen elkaar van bij Chelsea en Mikel deed ooit een opmerkelijke uitspraak over het Belgische voetbalicoon.

Vincent Van Genechten

“Ik wist pas hoe belangrijk trainen was voor Chelsea-spelers tot ik bij Chelsea kwam voetballen”, aldus de Nigeriaan, die 372 keer voor de club speelde en in 2022 op pensioen ging, eerder dit jaar. “De manier waarop ze speelden tijdens wedstrijden was zoals op training. Vliegende tackles, gevechten… Er werd vaak gebokst omdat iedereen de basiself wilde halen in het weekend. Er was geen plek voor: Oh, vandaag heb ik geen zin om te trainen. De enige speler die dat wel dacht en ermee wegkwam, dat was Eden Hazard. Hij trainde echt nooit! Hij is de meest luie voetballer die ik ooit in m’n leven gezien heb. Maar in het weekend stond hij er altijd, dan was hij de Man van de Match. De avond voor een wedstrijd zat hij 20 minuten lang rijstpap te eten. Maar dan ging hij slapen, werd hij ’s morgens wakker en produceerde hij in de namiddag.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat verhaal herhaalde Mikel onlangs nog eens, waarna hij Hazard aan de telefoon kreeg. “Eerst pakte hij niet op, maar daarna wel. Hij zei: Jij, jij, jij vertelt nogal wat dingen over mij!(schaterlacht) Ik zei hem dat ik daarmee wilde laten weten hoe goed hij was. Dat hij van alles bereikt had zonder er enige moeite voor te doen. Stel je voor dat hij die moeite wel had gedaan. Hij knoopte niet eens zijn veters op training. Hij stond daar gewoon altijd met zijn handen in zijn zakken. En als ze er iets van kwamen zeggen, stuurde hij ze wandelen. Trainer, ploegmakkers...”

Gek genoeg probeerde Hazard bij Real Madrid wel hard te trainen, aldus Mikel. “Hij zei me: Weet je, het is niet dat ik niet wilde trainen. Toen ik bij Madrid aankwam, keek ik mezelf in de spiegel en had ik iets van ja, ik ga er moeite voor doen. Maar toen begon ik geblesseerd te geraken. Mijn lichaam kon het niet aan. Daarom ben ik er ook mee gestopt. Hij zei ook dat er twee voorstellen uit Saudi-Arabië waren, maar dat hij nu eigenlijk veel geld heeft vanwege zijn zuinige levensstijl: Moet ik daar naartoe gaan voor een miljoen per week? Maar wat dan? Volgens Eden heeft hij oprecht geld genoeg om zijn leven te leiden met zijn gezin, daarom ging hij niet.”

Het fragment:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer