KIJK. Emotionele getuigenissen van slachtof­fers seksueel misbruik: “Meneer Bonny, ik ben geen kind geweest om verneukt te worden”

In de Kamercommissie hebben slachtoffers en nabestaanden van seksueel misbruik in de Kerk getuigd. Ze pleiten onder meer voor een stopzetting van de subsidies voor de Kerk, de annulering van verjaring bij kindermisbruik en een degelijke vergoeding voor de slachtoffers. In beklijvende en emotionele getuigenissen voor de parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten riepen ze in duidelijk bewoordingen op om de onderste steen boven te halen. Ze spraken over fysieke en emotionele schade maar ook over de eenzaamheid en problemen waarmee ze kampen.

12 reacties

  • Chris Ysebaert

    5 maanden geleden
    Ik begrijp dus niet dat V. Van Quickenborne er niet voor gezorgd heeft toen hij minister van justitie was, die feiten niet meer konden verjaren. Vooral omdat hij zegt zelf misbruikt te zijn.
  • Georges Merksem

    5 maanden geleden
    Rake woorden van de slachtoffers , maar de pure realiteit , daders krijgen "soms" een straf , de slachtoffers levenslang.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 maanden geleden
    Op de foto te zien zijn die van de Kamercommissie duidelijk niet geïnteresseerd. Op smartphone, boekje lezen of wat ook. Net hetzelfde zoals bij de plenaire vergaderingen als je Villa Politica kijkt waar meer dan de helft niet opdaagt en overige 2/3 maar wat zit te tokkelen.
  • Jan Baroen

    5 maanden geleden
    Godsdiensten, welke dan ook, hoeven inderdaad niet door de gemeenschap gesubsidieerd te worden. Wie geloof wil prediken is daar vrij van, maar dit moet niet door de gemeenschap betaald worden. Het zijn organisaties waar veel geld verhandeld wordt, waar niets gratis is en die dan nog eens volledig financieel door de overheid gesteund worden. Dit mag met onmiddellijke ingang stoppen en ook de verjaring van kindermisbruik onmiddellijk ongedaan maken. Daarvoor zijn onze politici toch?
  • Guy Frederickx

    5 maanden geleden
    Ziekelijk, verwerpelijk, schandalig, misselijk, onmachtig. Niet alleen de kerk moet gestraft worden ook de oud politici en oud medewerkers van het gerechtelijk apparaat die deze praktijken in de doofpot hebben gestoken en deze praktijken in stand hielden. Zo veel verminkte mensen en kinderen die geen hulp kregen en dan zelfmoord pleegden.