Rechts: Margot Cloet.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Margot Cloet. © Geert De Rycke / BELGA / BELGA

Niet elke oudere zal nog welkom zijn in het rusthuis: “Regering maakt werk van extra bedden, maar het zullen er te weinig zijn”

Over enkele jaren zal er geen plaats meer zijn in de rusthuizen voor álle ouderen die dat zouden willen. En wie wél in een woonzorgcentrum terechtkan, zal er minder lang verblijven dan nu het geval is. Waar moeten de mensen die niet meer welkom zijn in een wzc dan naartoe? En wie bepaalt dan wanneer een oudere niet meer in staat is om thuis te wonen? “In 2040 zullen er bijna 350.000 Vlaamse 85-plussers zijn, 130.000 meer dan nu.”

65 reacties

  • Georges Merksem

    5 maanden geleden
    Maar voor migratie en vluchtelingen en ontwikkelingshulp is er altijd geld, maar voor onze eigen mensen dan niet he ! dank u Vivaldi , Dank u Europa.
  • Barbara Trabka

    5 maanden geleden
    Binnen enkele jaren zal er juist veel plaatsen vrij, tegen die tijd is er geen personeel meer om ouderen te verzorgen. ik spreek uit ervaring, ik werk in een WZC. Al maar zwaardere gevallen die opgenomen worden en iedere maand minder personeel om ze te verzorgen.
  • Marleen Sprangers

    5 maanden geleden
    meer bedden. meer personeel zeker. in een rusthuis is het aantal personeelsleden plus hun uren afhankelijk van het aantal bedden. jonge zorgkundige met lening voor woning krijgt bv 19 of 28 uren terwijl die best fulltime wil werken. Daarom haken er ook veel af en is dit knelpunt beroep
  • peter liesse

    5 maanden geleden
    Misschien de loonkloof tussen de bestuurders en de verpleegkundigen al verkleinen, er zijn bestuurders van o.a ziekenhuizen die 800.000 euro verdienen, maak de job aantrekkelijker door een betere verloning...
  • mark germanus

    5 maanden geleden
    De mentaliteit van de meeste politiekers is dat oude mensen, dus gepensioneerden, niet productief meer zijn. Dus in hun investeren is geen goed idee. Hoe minder, hoe beter dan verdwijnen ze vlugger. Geef het VB een kans te regeren, op zijn minst komen die er voor uit, eerst eigen volk, dan de rest. Stop met ons geld weg te geven voor asielzoekers, vluchtelingen, oorlogen te financieren, enz en zorg voor goed onderkomen voor onze oude en hulpbehoevende mensen.