Politie houdt vandaag nieuwe flitsmarathon

De federale wegpolitie en de lokale politie houden dinsdag vanaf 6 uur een flitsmarathon. Gedurende 24 uren zal de politie de snelheid van weggebruikers op de Belgische wegen extra controleren. Dat heeft de federale politie aangekondigd in een persbericht.

jvh
Bron: BELGA

Met deze aangekondigde controleactie wil de politie bestuurders in de eerste plaats aansporen om het gaspedaal minder diep indrukken, en zich altijd en overal aan de toegestane snelheidslimiet te houden. “Veel bestuurders minimaliseren nog altijd de gevaren die overdreven snelheid met zich meebrengt”, klinkt het.

Tijdens de flitsmarathon van 5 tot 6 oktober 2022 overschreed 4,23 procent van de gecontroleerde bestuurders de toegestane snelheidslimiet, en werden 318 rijbewijzen ingetrokken voor te snel rijden. Bij de vorige flitsmarathon, eind april, reed 4,56 procent van de gecontroleerde bestuurders (26.382 in totaal) te snel. Toen werd op 635 plaatsen gecontroleerd.

Overdreven snelheid is een van de hoofdoorzaken van verkeersongevallen, samen met rijden onder invloed en gsm-gebruik achter het stuur. Hoe hoger de snelheid, hoe ernstiger de gevolgen van een verkeersongeval, aldus de federale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen