Lukaku, Lewandowski en Ronaldo.
Volledig scherm
PREMIUM
Lukaku, Lewandowski en Ronaldo. © ANP / EPA / REUTERS / Photo News

De cijfers van de 10 strafste spitsen ter wereld: op welke plek zette u Romelu Lukaku?

Op vlak van goals bij de nationale ploeg houdt Romelu Lukaku de laatste tien jaar gelijke tred met één van de allergrootsten ooit, Cristiano Ronaldo. VTM-analist Jan Mulder toeterde zondag in de studio dat ‘Big Rom’ een wereldspits is. Wij legden de cijfers van de tien scherpste schutters van de afgelopen tien jaar naast mekaar: van Lionel Messi en Robert Lewandowski tot Harry Kane, Kylian Mbappé en Erling Haaland. Een vergelijking van hun goals op clubniveau en voor hun land: waar staat Lukaku écht op wereldniveau sinds 2014? En waar zet u hem gezet?

40 reacties

  • Stroobants Alexander

    5 maanden geleden
    Cijfers zeggen alles maar wij Belgen doen hier waar we heel goed in zijn en dat is wat goed is afbreken. Zal ook wel te maken hebben met jaloezie.
  • erik swaegers

    5 maanden geleden
    Ja de beste Belgische spits met de meeste goals daar kan je toch niet omheen! Ik had hem graag eens zien spelen met Sergio Ramos in zijn nek of die ouwe rot Pépé, kan zijn dat ik het gemist heb, ik weet niet of hij er dan zelfs 1 had binnen getrapt op die avond!
  • Lieve Burssens

    5 maanden geleden
    Hij scoort idd veel, tegen topverdedigers en in belangrijke wedstrijden laat hij het echter afweten. Groot en sterk maar dat kan zijn gebrek aan techniek niet compenseren. Heeft het geluk dat hij meestal een genie als De Bruyne als aangever heeft.
  • Mike Dirkx

    5 maanden geleden
    De beste spits die we ooit gehad hebben!!
  • Frank Bolle

    5 maanden geleden
    In plaats van goals tegen Janneke en Mieke zou men beter eens zijn prijzen vergelijken. Hij heeft minder bekers in zijn kast staan dan eender andere spits uit het lijstje. Hij had 1 goed jaar bij Inter. Voor de rest te licht bevonden bij Man U, te licht bevonden bij Chelsea en uiteindelijk tijdens zijn tweede passage bij Inter ook te licht bevonden om op 30 jarige leeftijd al te moeten afzakken naar een middenmoter uit een B competitie. Surfte mee op het succes vd gouden generatie.