Woning onbewoonbaar na nachtelijke brand , politie stelt onderzoek in: “Er is heel veel rookschade doorheen het hele gebouw”

Oudenburg -

De politie van politiezone Kouter is een onderzoek gestart na een nachtelijke brand in een alleenstaande woning in Roksem. De woning is onbewoonbaar, maar werd op het moment van de brand gerenoveerd en was dus niet bewoond.

Jeffrey Roos

Maandagavond rond middernacht brak brand uit in een alleenstaande woning in de Brugsesteenweg in Roksem, deelgemeente van Oudenburg. In een alleenstaande woning naast de bekende garage Ronny Schoutteet was namelijk brand uitgebroken. De brandweer snelde meteen ter plaatse met de grote middelen. Het ging immers om een bevestigde brand waarbij rook en vlammen duidelijk zichtbaar waren.

Situatie ernstig

Brandweerlieden van de korpsen Oostende, Gistel en Oostkamp kregen de vlammen uiteindelijk snel onder controle. “Bij aankomst was vooral heel veel rook zichtbaar”, vertelt brandweerkapitein Nathalie Van Moorter. “Het glas op de benedenverdieping was ondertussen gebarsten, dus we wisten dat de situatie ernstig was. We zijn onmiddellijk gestart met het hangen van een zogenaamde rookstopper, een soort doek, zodat we ons konden klaarmaken om de brand aan te vallen.” (Lees verder onder de foto)

Er kwamen verschillende korpsen ter plaatse om de vlammen te blussen.© Jeffrey Roos

De brandweerlui gingen meteen de vlammen te lijf en kregen het vuur snel onder controle. “De woning is onbewoonbaar. Er is vooral heel veel rookschade doorheen het hele gebouw. Wat brandschade betreft valt het allemaal nog wel mee. Er stond immers ook niet veel in het huis”, duidt Van Moorter. “De brand is ontstaan in de woonkamer van het huis, maar op het moment van de brand was er niemand aanwezig in het gebouw. Het huis wordt momenteel gerenoveerd en tijdens de dag werden daar nog werken uitgevoerd.”

Burgemeester ter plaatse

De eigenaars van het pand, die vlakbij wonen, kwamen ter plaatse en moesten met lede ogen toekijken hoe de brandweer alles deed om hun huis te redden. Ook burgemeester van Oudenburg, Romina Vanhooren (Open VLD), kwam ter plaatse om zich van de situatie te vergewissen. “Ik ben na de melding meteen afgezakt om de eigenaars een hart onder de riem te steken”, zegt de burgemeester. “Aangezien het huis niet bewoond werd, is opvang zoeken voor de eigenaars niet nodig.” (Lees verder onder de foto)

Burgemeester Romina Vanhooren kwam ter plaatse.© Jeffrey Roos

Voorlopig is er nog geen duidelijkheid wat nu precies de brand veroorzaakt heeft. Er werd dan ook een branddeskundige aangesteld. “De politie is alvast een onderzoek gestart”, aldus politiewoordvoerder van politiezone Kouter, Annemie Wittesaele. De Brugsesteenweg was gedurende enkele uren afgesloten in beide richtingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen