Zoon Brad Pitt en Angelina Jolie noemde vader “afschuwelijk persoon” in Instagram-post: “Je hebt het leven van de mensen rond mij een hel gemaakt”

Zoon Pax Pitt-Jolie (19) heeft geen goed woord over voor zijn vader Brad Pitt. Dat blijkt uit een Instagrampost uit 2020 die opgedoken is.

(eadp)
Bron: Daily Mail

”Gelukkige Vaderdag voor deze wereldklasse klootzak”, begint het bericht cynisch. De Instagram-post dateert al van 2020, toen de jongen zestien was. Het zou verschenen zijn op het private account van de adoptiezoon van ex-koppel Angelina Jolie en Brad Pitt. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

LEES OOK.Brad Pitt: “Angelina heeft stuk wijngaard verkocht aan Russische oligarch om mij te treffen”

“Je bewijst elke keer opnieuw dat je een vreselijk en afschuwelijk persoon bent. Je hebt geen begrip of empathie tegenover je vier jongste kinderen, die beven van de schrik als ze bij jou in de buurt zijn”, gaat hij verder. “Je zal nooit begrijpen welke schade je mijn familie hebt toegebracht, omdat je daartoe gewoonweg niet in staat bent.”

Constante hel

De boodschap kreeg een foto mee van Pitt toen hij een Oscar kreeg in de categorie ‘Best bijrol’ in Once upon a time in … Hollywood. Sinds Jolie de scheiding aanvroeg in 2016 ging het mis. Pas in 2019 – na een bitse vechtscheiding, waarbij zij Pitt ook beschuldigde van fysiek geweld op een vliegtuig – was het koppel officieel gescheiden. Maar de gerechtelijke strijd is nog niet afgerond. Onder meer het landgoed en wijngaard van Château Miraval blijft voor twist zorgen tussen het voormalige paar. (Lees verder onder de X-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En nu is er dus die post die opduikt van Pax, die nog doorgaat. “Je hebt de levens van zij die het dichtst bij me staan in een constante hel veranderd. Je mag jezelf en de wereld wijsmaken wat je wil, maar de waarheid zal ooit aan het licht komen. Dus, gelukkige Vaderdag, jij verdomd vreselijk menselijk wezen.” Waarom hij de post toen plaatste, en of er een concrete aanleiding was, is niet duidelijk. (Lees verder onder de foto)

Angelina Jolie en haar zes kinderen, Pax staat rechts van haar op de foto, op de achterste rij.© Getty Images via AFP

Pitt en Jolie hebben samen zes kinderen. Pax werd in 2007 door Jolie geadopteerd toen hij drie jaar was in Vietnam. Hij was door zijn aan heroïne verslaafde moeder gedumpt als pasgeboren baby. Pitt heeft hem een jaar later formeel geadopteerd. Daarnaast hebben ze nog twee adoptiekinderen, Maddox (22), en Zahara (18). En drie biologische kinderen: Shiloh (17) en de tweeling Knox en Vivienne (15).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer