Smeltende sneeuw in aantocht, in de Hoge Venen kan enkele centimeters blijven liggen

Hasselt -

Liefhebbers van het langlaufen mogen zich stilaan beginnen ‘opwarmen’. Dit weekend kan er tot tien centimeter sneeuw vallen in de Hoge Venen.

Thomas Jansen red

Ruben Weytjens, weerman van onze zusterkrant Het Belang van Limburg, voorspelt voor vrijdag winterse buien.

Omdat het in de Ardennen zal vriezen, maakt een sneeuwtapijt er een behoorlijke kans om te overleven. “Boven 550 meter kan er meer dan tien centimeter sneeuw liggen dit weekend”, zegt Weytjens. “Voor de langlaufers zal het dus spannend worden, al weet ik niet of alle pistes al massaal zullen openen.”

Voorspellingen

Het KMI kondigt vrijdag wisselvallig weer aan met buien die vanuit het noorden ons land binnen trekken. In de Hoge Venen kunnen er soms buien vallen van smeltende sneeuw. De streken dichtbij de Franse grens lijken het grotendeels droog te houden tot het einde van de dag. De maxima halen zo’n 8 graden in het centrum.

Zaterdag is het onstabiel met regenbuien of plaatselijk buien van korrelhagel of zelfs smeltende sneeuw. Een accumulatie van enkele centimeters sneeuw is zelfs mogelijk in de Hoge Venen. De maxima liggen tussen 0 of 1 graad in de Hoge Venen en 6 of 7 graden over het westen.

Zondag vallen er nog enkele buien bij zo’n 7 graden in hte centrum van het land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen