© EPA-EFE

Vijftig doden en bijna 700.000 ontheemden door overstromingen in Somalië

De ernstige overstromingen in Somalië hebben vijftig mensen het leven gekost en bijna 700.000 uit hun huizen verdreven. Dat heeft een regeringsfunctionaris bekendgemaakt. De zware regenbuien die vandaag/dinsdag worden verwacht, zullen de situatie nog verergeren.

lto
Bron: BELGA

De Hoorn van Afrika wordt geconfronteerd met stortregens en overstromingen die verband houden met het weerfenomeen El Niño, en die tientallen levens hebben geëist en grootschalige ontheemding hebben veroorzaakt, vooral in Somalië, waar stortregens bruggen vernielden en woonwijken onder water zetten.

“Vijftig mensen kwamen om bij de ramp… 687.235 mensen werden gedwongen hun huizen te ontvluchten”, zei de directeur van de Somalische dienst voor rampenbeheer maandag tijdens een persconferentie. Door de regen die tussen tussen dinsdag en donderdag worden verwacht, dreigen nieuwe overstromingen.

Zaterdag zei het noodhulpbureau van de Verenigde Naties (OCHA) dat het aantal ontheemden door zware regenval en overstromingen in Somalië “in een week tijd bijna verdubbeld” was. In totaal werden 1,7 miljoen mensen getroffen door de ramp. “Bovendien zijn wegen, bruggen en landingsbanen in verschillende gebieden beschadigd, wat het vervoer van mensen en hulpvoorraden beïnvloedt”, aldus OCHA.

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer