Bejaarde bewoner vat vluchtende bestuurder (19) na zware crash tegen gevel

© tvo

Sint-Niklaas -

In de nacht van maandag op dinsdag, rond 1.30 uur, heeft een jonge bestuurder behoorlijk wat schade aangericht toen hij tegen een gevel van een appartementsgebouw knalde in de Slachthuisstraat in Sint-Niklaas. Hij vluchtte te voet weg van de plaats van het ongeval, maar werd gevat door de bejaarde bewoner van het appartement.

Pieter Van Hecke

Een jongeman van 19, net in het bezit van zijn voorlopig rijbewijs, verloor ter hoogte van het kruispunt met de Kloosterlandstraat de controle over zijn voertuig. De auto slipte en knalde tegen de gevel van het appartementsgebouw op de hoek van Slachthuisstraat met de Kloosterlandstraat. Door de aanrijding hing het motorblok deels uit de wagen en die dreigde ook vuur te vatten.

De bewoners van het gelijkvloers appartement, een bejaard koppel, lagen te slapen toen ze plots wakker schrokken van een zware dreun en brekend glas. Toen de man op straat keek, zag hij de schade en de zwaar beschadigde, rokende wagen staan. De chauffeur zag hij weglopen in de richting van het kruispunt van Vijfstraten.

Meegenomen door politie

De kranige bejaarde twijfelde geen seconde en zette de achtervolging in op de vluchtende bestuurder. Ver kwam die niet, want al bij het kruispunt met de Noordlaan had de bejaarde man hem bij het nekvel. Niet veel later werd hij overgedragen aan de opgeroepen politie. De jongeman raakte niet gewond en werd voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor. Tegen de bewoner verklaarde hij dat hij besefte dat hij veel te snel had gereden en daardoor de controle verloor.

De brandweer kwam ter plaatse voor de opkuis van de ravage en het dichttimmeren van een gesneuveld raam. De schade was aanzienlijk, maar het appartement werd niet onbewoonbaar verklaard.

© ypw

© ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen