Jan Michielsen legt de eed af bij provinciegouverneur Cathy Berx
Paul Van Landeghem

Jan Michielsen legt eed af als burgemeester in Herentals: "Toch een beetje onverwacht op mijn leeftijd"

CD&V-er Jan Michielsen heeft de eed afgelegd als burgemeester in Herentals. Hij volgt partijgenote Mien Van Olmen op die door ziekte uit haar ambt stapt. Of Michielsen ook op de lijst zal staan voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen, en wanneer zijn voorgangster zal terugkomen, is niet duidelijk. 

De stad Herentals heeft vanaf vandaag officieel een nieuwe burgemeester: voormalig tweede schepen Jan Michielsen van CD&V. Hij neemt de taken over van Mien Van Olmen. Zij kondigde vorige maand aan dat ze haar burgemeestersjerp afstaat. Van Olmen is ziek en nam op advies van haar dokter een rustpauze. 

Michielsen heeft nu, in aanwezigheid van gouverneur Cathy Berx, de eed afgelegd in het Antwerpse Provinciehuis. "Deze titel komt toch een beetje onverwacht", zegt de kersverse burgemeester. "Ik ben toch ook al ouder dan 60 jaar, dus het was eigenlijk de bedoeling dat ik zou stoppen met mijn schepenambt en dat ik het wat kalmer aan zou doen."

Verantwoordelijkheid

"Door de spijtige uitval van Mien heb ik mijn verantwoordelijkheid opgenomen", gaat Michielsen verder. "Ik heb haar de voorbije jaren ook al vaak vervangen als ze met vakantie was. Nu word ik er natuurlijk wel een beetje ingesmeten, maar ik probeer alle dossiers zo goed mogelijk tot in detail te kennen. Dat vergt wel wat tijd." 

Of Michielsen ook bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal opkomen, is nog niet zeker. "De partij is volop bezig met de samenstelling, maar of ik zelf op de lijst zal staan, wordt de komende maanden pas bepaald."

Meest gelezen