Burgemeester kookt voor gemeentepersoneel in Kortenaken: "Hopelijk vinden ze mijn stoofvlees lekker"

In Kortenaken wordt het gemeentepersoneel dinsdagmiddag getrakteerd op een gratis driegangenmenu. Het zijn de burgemeester en de andere leden van het schepencollege die het eten klaarmaken. Een originele manier om de 130 personeelsleden van de gemeente en het OCMW te bedanken.

"Voor ons is het een vorm van teambuilding", lacht burgemeester Kristof Mollu (CD&V) terwijl hij in de potten aan het roeren is. "Het is stilaan een traditie geworden dat we een keer per jaar met het schepencollege koken voor alle personeelsleden van de gemeente en het OCMW van Kortenaken. We zijn gisteravond aan de voorbereidingen begonnen en vanmorgen om acht uur waren we al aan het koken. We babbelen en lachen veel terwijl we aan het koken zijn."

Stoofvlees en Brusselse wafels

Dit jaar staat er op het menu preisoep met spekjes, stoofvlees of balletjes in tomatensaus en als dessert een Brusselse wafel. Geen haute cuisine dus, gezelligheid primeert zegt de burgemeester: "De kookkunsten van mijn collega's uit het schepencollege zijn echt wel beter dan de mijne, maar ik doe mijn best."Ā 

Meest gelezen