© atv

Beerschot onderneemt actie tegen White Power-logo op supportersvlag: “Dit mag niet meer gebeuren”

Er is een stilstaand beeld opgedoken van een vlag met het White Power-logo in het bezoekersvak van Beerschot. De feiten dateren van vorige speeldag in de wedstrijd van Beerschot op bezoek bij Seraing. De voetbalbond heeft een verslag opgemaakt van het incident en de politie stelde een proces-verbaal op. Beerschot zal de betrokken supporters op de vingers tikken.

Koen Frans

Zaterdag 11 november won Beerschot met 1-2 op het veld van Seraing. Tijdens de wedstrijd hing er in het bezoekersvak achter het doel een vlag met daarop drie logo’s: het oude logo van Beerschot, een Vlaamse Leeuw én het White Power-logo. White Power is een fascistische ideologie die gebaseerd is op de veronderstelling dat blanken superieur zijn aan mensen van andere etnische groepen en hen daarom zouden moeten overheersen.

De match delegate op Seraing had de aanwezigheid van het Keltische kruis vermeld in zijn matchverslag, waarop de voetbalbond ook actie heeft ondernomen. De politie heeft ook een proces-verbaal opgesteld.

Beerschot weet om welke supporters het gaat en zal er contact mee opnemen. “We willen eerst en vooral duidelijk maken dat zo’n symbolen niet thuishoren in een stadion. En we zullen er ook voor zorgen dat dit niet opnieuw zal gebeuren”, laat woordvoerder Luther Rommens weten. Volgens de club werd het logo nog nooit vertoond in de thuiswedstrijden van Beerschot. Of dit eventuele sancties voor de club kan opleveren is momenteel nog niet duidelijk.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners