Luc Sels© X Luc Sels

Rector Luc Sels van KU Leuven opnieuw in België na val in Melbourne

Luc Sels, de rector van de KU Leuven, is opnieuw in België aangekomen, nadat hij enkele weken verzorgd werd in het ziekenhuis van Melbourne in Australië. Dat meldt Sels op X. De rector was tijdens de economische missie van eind oktober in het land ten val gekomen, en liep daarbij een nierscheur op.

jvh
Bron: BELGA

Eind oktober verlengden de KU Leuven en de Universiteit van Melbourne hun samenwerking met een nieuw contract, goed voor een gezamenlijke investering van zowat 10 miljoen euro. Op de dag van de ondertekening van de hernieuwde samenwerking, kwam de KU Leuven-rector echter ten val, met interne bloedingen als gevolg. Het verdict was een gescheurde linkernier. 

Om zijn gezondheid niet in het gedrang te brengen, mocht Sels de twee daaropvolgende weken geen vliegtuig nemen. Hij moest dus langer in Australië blijven. In de Universiteit van Melbourne kon hij de afgelopen tijd al opnieuw beginnen werken. Intussen is hij terug in België aangekomen en zal hij geleidelijk aan zijn werkritme hervatten. “Nog niet helemaal hersteld, wel helemaal terug”, schrijft Sels op X.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer