“Een monument of een grote ronde?”: Wout van Aert laat in dilemma-video zien waar z’n koershart nu echt ligt

“Een Monument of een grote ronde?”: Wout van Aert laat in dilemma-video zien waar z’n koershart nu echt ligt

“Wie is je favoriete renner aller tijden?”, “Welke wedstrijd zou je graag eens winnen” en “Een monument of een grote ronde?”. Het zijn enkele van de dilemma’s die Wout van Aert voorgeschoteld kreeg door een Colombiaan, toen hij in Colombia was voor de door Rigoberto Uran georganiseerde Granfondo. En dat leverde toch enkele interessante antwoorden op.

Sinds La Gazzetta dello Sport eind oktober het bommetje gooide dat Wout van Aert dit jaar met klassementsambities naar de Giro d’Italia zou trekken, hebben tal van kenners zich uitgesproken over de capaciteiten van Van Aert als klassementsrenner. De ene vindt het een goed idee, de andere denkt dan weer dat onze landgenoot zich beter eerst zou focussen op het winnen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Wie zich nog niet (publiekelijk) heeft uitgesproken over de kwestie, is Van Aert zelf. De renner van Jumbo-Visma gaf wel al aan een beperkt veldritprogramma af te werken met het oog op de voorjaarsklassiekers: “Vorig jaar heb ik gemerkt dat het mentaal moeilijk is om mij echt op het crossseizoen te richten en dan door te gaan naar het voorjaar. Ik heb voor mezelf besloten dat ik niks meer aan het toeval wil overlaten wat betreft de voorjaarsklassiekers. Daarom rijd ik met pijn in het hart een beperkter programma”, zo vertelde hij op de ploegsite bij de bekendmaking van zijn veldritprogramma, dat uit minstens acht en maximum tien crossen zou bestaan.

(Lees verder onder de foto)

Van Aert (midden) snoeit in zijn veldritprogramma om het Tadej Pogacar (links) en Mathieu van der Poel (rechts) moeilijk te maken in de klassiekers.© BELGA

Tegen de Colombiaanse pers gaf hij wel al toe dat de Giro dit jaar een van z’n hoofddoelen is, over eventuele klassementsambities blijft het stil vanuit het kamp van Van Aert. Al toont hij in een ludiek filmpje, waarin er hem enkele dilemma’s worden voorgeschoteld, dat zijn hart nog steeds bij de voorjaarsklassiekers ligt. Wanneer Van Aert gevraagd wordt welke wedstrijd hij graag een keer zou winnen, moet de Kempenzoon niet lang nadenken: “De Ronde van Vlaanderen”. Ook op de vraag of Van Aert een Monument of een grote ronde verkiest, kiest hij voor een Monument. Of Van Aert naar de Giro gaat met klassementsambities komen we door deze video niet te weten, maar dat hij nog niet klaar is om zijn voorjaarsambities op te geven voor een goed eindklassement in een grote ronde moge duidelijk zijn.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer