Premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand. © BELGA

Europa tikt België op de vingers voor op één na slechtste begroting van eurozone, staatssecretaris wijst naar regio's voor tekort

UPDATEBelgië heeft de op één na slechtste begroting van de eurozone en moet dringend maatregelen nemen om die op orde te krijgen. Dat heeft de Europese Commissie geoordeeld. Volgens Europa doen de Belgische regeringen te weinig om het tekort te verkleinen.

384 reacties

  • Norman Hardy

    5 maanden geleden
    Eerst was het coronacrisis, nu energiecrisis maar toegeven dat 7 elkaar tegenwerkende deelregeringen alles in de soep draaien willen ze niet toegeven. EU is geen oplossing maar maakt het nog erger, daar zitten honderden niet verkozenen (wat mij betreft gebuisden) maar wel volleerde graaiers. Enige oplossing: splits dit land en alles wordt veel duidelijker. 1830 was en blijft een rampjaar. 2 Regeringen is de oplossing.
  • Roger Poot

    5 maanden geleden
    Volgend jaar zitten we onder curatele bij Europa. Europa zal dan iemand uit de EU aanduiden om België te leiden. Goe bezig! (Anneliese)
  • Ludo Van Damme

    5 maanden geleden
    Waarom moet de federale regering de pensioenen van de Vlaamse ambtenaren betalen ?
  • Vanhoutte Werner

    5 maanden geleden
    Vlaanderen heeft een schuld van 65% van de inkomsten, Brussel 194% en Wallonië 124,4% De Belgische schuld : 609 miljard. Goed bezig, mevrouw Bertrand.?
  • Mieke Ponet

    5 maanden geleden
    Het ontbreekt de laatste regeringen en zeker deze van De Croo aan daad kracht, 162000 mensen met een leefloon dan is met niet goed bezig, Werkgraad in Brussel en Wallonië ver onder de 75% dan is men niet goed bezig, onbeperkt kunnen blijven doppen enig in de wereld dan is men niet goed bezig, ik kan zo nog een tijdje verder gaan maar heeft het wel zin als de kiezers zo goed als altijd op de zelfde partij stemmen.