Tia Hellebaut is sinds enkele maanden coach van hoogspringer Thomas Carmoy.
Volledig scherm
PREMIUM
Tia Hellebaut is sinds enkele maanden coach van hoogspringer Thomas Carmoy. © Photo News

"Voor dat loon ga jij niet voltijds werken": Tia Hellebaut openhartig over leven na olympisch goud

Ze had op de helft meer loon gerekend, maar voorlopig is Tia Hellebaut (45) wel bereid om voor peanuts aan haar trainerscarrière te beginnen. Hoogspringer Thomas Carmoy, haar eerste profatleet, kan er maar zijn voordeel mee doen. Althans zeker tot de Spelen van LA in 2028. “Dan moet er wel wat veranderen, want financieel houd ik dit geen vijf jaar vol, zeker niet met drie kinderen die nog moeten studeren.”

13 reacties

  • Davy Van gool

    5 maanden geleden
    Iedereen moet beter betaald worden .de enige die goed betaald zyn ,zyn politiekers en ceo s
  • Isabelle Samyn

    5 maanden geleden
    Die mensen moeten 7op7 paraat staan voor hun sporter.Je moet kunnen deze sporter naar de top trainen...en nog veel meer.misschien weer een belg op tofniveau.Ewel...waarom mag een topcoach niet goed betaald zijn.Als je werk goed is ..moet je daarvoor betalen en vooral koesteren.
  • paul van gele

    5 maanden geleden
    Begin er dan niet aan . En Olympisch goud moet je voor jou eigen verdienen. Niet voor België want dat heeft totaal geen meerwaarde. Integendeel zelfs.
  • Jan Baroen

    5 maanden geleden
    Voetbal en wielrennen zijn in handen van ondernemers, veel andere sporten niet. De enige reden daarvan is niet ver te zoeken en dat is geld. Het is niet aan de overheid om ook daar nog eens onbeperkt in te gaan subsidiëren.
  • Elisa Brees

    5 maanden geleden
    Een dikke proficiat voor Tia, doe zo voort. Het is inderdaad niet te begrijpen dat zwaar overbetaalde voetballers, amper 1% sociale lasten betalen, terwijl atletiekers of turners het zout op hun patatten niet verdienen. Hier moet dringend verandering in komen.