© REUTERS

Bayern-icoon Thomas Müller denkt ondanks aflopend contract nog niet aan afscheid

Bayern München-icoon en Duits international Thomas Müller denkt ondanks een eind dit seizoen aflopend contract bij de Rekordmeister nog niet aan stoppen. “Ik zou er heel graag nog een seizoen bij doen”, vertelde hij dinsdag aan Sport Bild. “Ik amuseer me nog op het veld en ik hoop dat je dat ook kan zien.”

Bron: BELGA

De intussen 34-jarige Müller kwam in 2000 in de Beierse jeugdopleiding terecht en debuteerde er in 2008 in het eerste elftal. Tijdens zijn profcarrière speelde hij nooit voor een andere club. Met Bayern won hij alles was er te winnen valt, met onder meer trebles in 2013 en 2020. In 470 officiële wedstrijden voor de club scoorde hij 164 doelpunten en was hij goed voor 161 assists.

De verwachting is dat de eerstvolgende weken de gesprekken omtrent een contractverlenging aangeknoopt worden. Ook doelman Manuel Neuer zou kunnen bijtekenen in de Allianz Arena. “Thomas is een clubicoon. Er zal nooit nog iemand zijn zoals hij”, liet Bayern-voorzitter Herbert Hainer onlangs optekenen. “Hij weet dat we hem allemaal heel erg appreciëren.”

Bij Bayern en Duitsland is Müller niet altijd zeker meer van een basisplaats. Hij wordt echter nog steeds opgeroepen voor de Mannschaft en zo bestaat de kans dat hij er volgend jaar op het EK in eigen land bij zal zijn, veertien jaar na zijn debuut voor de Duitse nationale elf, waarmee hij in 2010 op het WK in Zuid-Afrika zijn eerste grote toernooi afwerkte en vier jaar later de wereldtitel veroverde in Brazilië. In 125 caps voor zijn land scoorde hij 45 doelpunten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer