© AP

Joe Biden verleent gratie aan Thanksgiving-kalkoenen: “Ze hebben een straffe prestatie geleverd”

Donderdag vieren de Verenigde Staten Thanksgiving, en dus belanden weer tientallen miljoenen kalkoenen in de oven en op het bord van Amerikaanse gezinnen. Maar dat geldt gelukkig niet voor Liberty en Bell, want beide vogels kregen maandag een officieel presidentieel pardon van Joe Biden.

Bron: CBS, AP

Kalkoen staat traditioneel op het menu tijdens Thanksgiving, en al sinds 1947 presenteert de National Turkey Federation een kalkoen aan de Amerikaanse president – Harry Truman was de eerste gelukkige. Vroeger werd die kalkoen doorgaans ook geslacht, bereid en verorberd, tot George Bush senior in 1989 de goede gewoonte startte om de kalkoenen gratie te verlenen tijdens een ludieke ceremonie.

Om in het Witte Huis te geraken, hebben Liberty en Bell heel wat struikelblokken moeten overwinnen, zei Biden. “Ze hebben hard moeten werken en meer dan duizend mijl moeten reizen. Hun prestatie is waarschijnlijk nog straffer dan het bemachtigen van een kaartje voor een concert van Beyoncé of Britney Spears”, grapte hij.

Biden, de oudste president uit de Amerikaanse geschiedenis, had trouwens nog een reden om te vieren: de Amerikaanse president was maandag jarig. “Het is niet makkelijk om zestig te worden”, grapte de 81-jarige over zijn leeftijd. (MTS)

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer