Bij de Brikkebekkers in Rekem regeert voortaan Prins Patrick II© RR

Kroegbaas wordt 60ste Prins Carnaval in Rekem

Bij carnavalsvereniging De Brikkebekkers in Rekem werd de nieuwe carnavalsprins Patrick II ingelijfd als centrale figuur van het carnavalsgebeuren. De kroegbaas wordt de 60ste prins carnaval en zal een jaar lang regeren over het Maaslandse dorp.

Johnny Geurts

Met veel trots werd de 60ste Brikkebekkersprins aan het grote publiek voorgesteld. De carnavalsvierders waren in hun nopjes, want met Patrick II, die samen met zijn partner Evy het café De Sjoester uitbaat, hebben ze in Rekem een echte carnavalsliefhebber op de troon. “Patrick II volgt prins Bert op die twee jaar de leiding nam over het carnaval in Rekem. Patrick heeft het carnaval in het bloed zitten. Wees dus maar zeker: het belooft weer “te gaan stubbe” in Rekem het volgend carnavalsseizoen”, lacht Marc Stevens van de enthousiaste carnavalsvereniging.

 

Het wordt voor de nieuwe prins een spetterend carnavalsseizoen© RR

Spannend

Voor Prins Patrick II, die meteen ook bewees de accordeon meester te zijn, wordt het een spetterend carnavalsseizoen. “Vlak na nieuwjaar op zaterdag 13 januari halen we bij de Brikkebekkers het legendarische evenement ‘Het Sjuunste Aaijt Wief’ terug van onder het stof. Het concept is geniaal, en simpel tegelijk. Je verkleden als ‘Aaijd Wief’ en je presenteren op het podium.” De nieuwe prins kijkt uiteraard ook uit naar de stoet in Rekem, die gaat door op maandag 12 februari 2024. (JoGe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer