© Dick Demey

Roda JC schort overname op nadat investeerder gearresteerd werd

Roda JC schort de overname van de club door de Zwitserse investeerder Aleksei Korotaev op. De Nederlandse eredivisieclub is verrast door de berichtgeving donderdag omtrent de zakenman met Russische achtergrond. “Roda JC zet de beoogde overname van de club door de heer Korotaev voorlopig on hold”, liet de clubleiding in een verklaring op de website van Roda JC weten.

Korotaev blijkt op 10 februari op het vliegveld van Dubai te zijn aangehouden op verdenking van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Sindsdien zit hij in voorarrest en is hij volgens een persverklaring van zijn firma AK Investment in afwachting van zijn vrijlating op borgtocht.

Diskrediet

Korotaev werd begin februari in Kerkrade voorgesteld als de redder van het noodlijdende Roda JC. Een week later werd hij opgepakt. Volgens het persbericht op de website van zijn bedrijf is hij het “slachtoffer van een onbedoeld misverstand of, erger, van een frauduleuze daad om hem in diskrediet te brengen.”

In het bericht op de clubwebsite valt te lezen, dat het bestuur van Roda JC pas woensdagavond het slechte nieuws over Korotaev te horen kreeg. “De club hoopt zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid te krijgen en wil een en ander hoe dan ook spoedig en grondig uitgezocht hebben.”

Het bestuur benadrukt dat met Korotaev enkel voorovereenkomsten zijn getekend. “Hierin heeft hij aan alle financiële verplichtingen voldaan. De aandelenoverdracht heeft echter nog niet plaatsgevonden. Dit betekent dat Frits Schrouff nog steeds 99,8 procent van de aandelen van de club in zijn bezit heeft.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer