Dodelijk slachtoffer bij uitslaande brand in caravan: “Luide explosie te horen”

© Sam Coremans

Aarschot -

Bij een uitslaande brand in Aarschot is woensdagochtend een persoon gestorven. De brandweer kon een iemand uit een nabijgelegen woning evacueren, maar voor de persoon in de caravan kwam alle hulp te laat. “Het lichaam was te verkoold om persoonsgegevens vast te stellen”, zegt brandweerofficier Tom Branders.

Sam Coremans

Woensdagochtend is bij een uitslaande brand in een caravan in Aarschot een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat meldt hulpverleningszone Oost. “Toen we aankwamen zagen we dat een caravan in lichterlaaie stond”, zegt officier Tom Branders. “In de buurt was een harde explosie gehoord. De brand was nog niet overgeslagen op de twee andere caravans, die niet bewoond waren. Uit de nabijgelegen woning konden we een persoon naar buiten begeleiden. De brand is nooit overgeslagen op het huis.

Voor de persoon in de caravan kwam alle hulp te laat. “De politie kwam als eerste ter plaatse en zag al dat de caravan niet meer te betreden was”, zegt Branders. “Het lichaam van het slachtoffer was te verkoold om iets van persoonsgegevens te onderscheiden.” Het is niet duidelijk hoe het slachtoffer vast kwam te zitten in de caravan. Een branddeskundige moet uitpluizen wat de oorzaak van de brand was. Het parket stuurde ook het labo ter plaatse.

© Sam Coremans

© Sam Coremans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen