Ongeval met vrachtwagens op E34 - Video: ypw.© Het Nieuwsblad

E34 richting Antwerpen afgesloten na zware botsing tussen vrachtwagens, als bij wonder geen gewonden

Melsele -

Doffe ellende voor wie woensdag vanuit het Waasland naar Antwerpen moet. Een ongeval in de Kennedytunnel veroorzaakte stevige files en in de staart van die file botsten twee vrachtwagens op de E34 in Melsele. De snelweg is volledig afgesloten en de opruimwerken zullen nog een hele tijd in beslag nemen.

Pieter Van Hecke jtp

Het ongeval in de Kennedytunnel gebeurde omstreeks 11 uur. “Twee wagens en twee vrachtwagens raakten betrokken bij het ongeval”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval veroorzaakte de nodige verkeershinder. Enkele voertuigen moesten getakeld worden, de brandweer moest nadien ook de brokstukken opruimen in de tunnel richting Nederland. Eén persoon raakte lichtgewond.

Rond 13.30 uur kon de tunnel richting Nederland weer worden vrijgegeven, maar intussen stonden er lange files op de E17 en de E34 vanuit het Waasland. Op die E34, ter hoogte van Melsele, gebeurde iets na 12 uur een ernstig ongeval tussen vrachtwagens. (lees verder onder de foto)

Bij het ongeval kwam een container op de pechstrook terecht.© ypw

Een vrachtwagen geladen met granulaat reed achteraan in op een truck geladen met twee containers. Die stond als laatste in een file, maar dat had de aanrijdende vrachtwagen te laat opgemerkt. De aanrijding gebeurde aan hoge snelheid, met een ravage tot gevolg. Eén van de containers viel van de oplegger en belandde op de pechstrook. Eén personenwagen deelde ook in de brokken, maar daar bleef de schade beperkt. Als bij wonder vielen er geen gewonden.

Door het ongeval is de rijbaan in de richting van Antwerpen volledig afgesloten en dat zal vermoedelijk niet snel veranderen. Er wordt verwacht dat de opruimwerken nog een hele tijd in beslag zullen nemen. Het verkeer van de E34 wordt er via de afrit Melsele afgeleid naar de N70. In de ruime omgeving van het ongeval zorgt dit voor lange files.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer