Flitsmarathon: wagens tegen 130 en 170 km/h geflitst op plek waar vorige week nog jongeman doodgereden werd.© TVL

Flitsmarathon in Limburg: 2.282 boetes uitgeschreven in zes politiezones

Beringen -

Ook in Limburg heeft de politie dinsdag meegedaan aan de nationale flitsmarathon. In de politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo, Tongeren-Herstappe, Carma, LRH, Lanaken-Maasmechelen en Kanton Borgloon werden in totaal 2.282 snelheidsovertreders geflitst.

Marij Wyers/Olivier Simons

De politie Beringen/Ham/Tessenderlo stond opgesteld op strategische locaties, waaronder de Tervantstraat, de Tessenderlosesteenweg en de Koerselsesteenweg in Beringen, de Geelsebaan, de Lapseheide en de Industrieweg in Tessenderlo en de Gerhoevenstraat in Ham. Er werd een overwegend positieve naleving van de snelheidsvoorschriften vastgesteld. Toch zijn 422 bestuurders geflitst. Dit was een op de tien gecontroleerden. Deze overtreders kunnen binnenkort een boete in hun brievenbus verwachten.

Bijna dubbel zo hard

Bij de politie Tongeren-Herstappe lag het overtredingspercentage op 18%. In totaal werden 1.820 voertuigen gecontroleerd waarvan er 330 in overtreding waren. De politie controleerde op de volgende locaties: Hoeise Kassei (70 km/u), Romeinse Kassei (70 km/u), Blaarstraat (50 km/u), Schaapsweide (50 km/u), Venstraat (50 km/u), Viséweg (50 km/u), Hazelereik (50 km/u), Luikersteenweg (50 km/u), Hasseltsesteenweg (50 km/u). De hoogste overschrijding van de snelheid werd gemeten op de Viséweg. Daar reed een bestuurder 97 km/u waar 50 km/u is toegelaten.

De politie Carma controleerde tussen maandagochtend en dinsdagochtend 6 uur in totaal 1.499 voertuigen op acht verschillende locaties. 91,9 procent hield zich aan de toegelaten snelheid, maar 112 bestuurders werden toch geflitst.

Herkenrodesingel

De politie LRH controleerde in Diepenbeek in de Nieuwstraat en de Wijkstraat en in Hasselt op de Herkenrodesingel, ter hoogte van de Kanaalkom. Het overtredingspercentage lag op 15,5 procent. Van de 3.219 bestuurders liepen er 500 tegen de lamp. Opvallend genoeg zijn het vooral de vaststellingen op de Herkenrodesingel die het overtredingspercentage naar boven trekken. Liefst 380 van de 889 gecontroleerde bestuurders reden er sneller dan 70 km/uur, of 42,7 procent. Een van hen haalde zelfs 111 km/uur.

Een voertuig dat 177 km/u reed in een zone 70 in Diepenbeek werd getakeld.© Politie LRH

Maar ook in Diepenbeek werden verschillende verkeersovertredingen vastgesteld en extreme hardrijders betrapt. In de Nieuwstraat reden twee bestuurders maar liefst 177 km/u en 132 km/u. De snelheidsduivel die 177 km/u reed, verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen. Het voertuig werd ook getakeld. In totaal verloren drie bestuurders er hun rijbewijs. Een chauffeur die op zijn gsm zat tijdens het rijden en geen rijbewijs bleek te hebben, zag zijn voertuig in beslag genomen worden. Ook een niet-verzekerd voertuig van een andere gsm-gebruiker werd getakeld. In de Wijkstraat in Diepenbeek testten twee chauffeurs positief op drugs.

In Lanaken en Maasmechelen werden tijdens de flitsmarathon 1.724 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 208 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 141 km/u in een zone 70. Twee rijbewijzen werden ingetrokken. De ene chauffeur was nog een beginnende bestuurder, de andere blies positief.

De politie Kanton Borgloon controleerde in Alken, Borgloon, Heers, Kortessem en Wellen in totaal 5.978 voertuigen. 710 reden te snel, of 15,43 procent. Er werden twee rijbewijzen ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer