Dakenspecialist Tectum wordt weer wat groter in Nederland.© Karel Hemerijckx

Overname

Dakenspecialist Tectum Group vergroot voetafdruk in Nederland

Genk -

De Limburgse specialist in daken en verdeler van materialen voor daken Tectum Group heeft in Nederland de firma Altena Dakspecialiteiten overgenomen. Dat gebeurde via CPE Nederland, een joint venture van de Nederlandse groep MSQ en de Tectum Group.

Guido Cloostermans

De Nederlandse Altena Groep is een bedrijf met een geschiedenis die ruim vier eeuw teruggaat. Gestart als steenbakker is het bedrijf vandaag actief op drie terreinen: steenhandel, dakspecialiteiten en materialen voor infrastructuurprojecten. Het is de afdeling Altena Dakspecialiteiten die met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar wordt overgenomen door CPE Nederland. De afdelingen Altena Steenhandel en Altena Infra-materialen zetten hun activiteiten op eigen kracht voort.

De groothandel in materialen voor daken heeft vestigingen in Kampen, Zwaag, Zwijndrecht, Hengelo, Varsseveld en Woerden. Zij vullen de twaalf bestaande vestigingen aan van CPE Nederland. Daardoor wordt de doelstelling om binnen CPE Nederland te komen tot een volledige landelijke dekking steeds beter gerealiseerd, zo luidt het in een persbericht. De activiteiten van Altena sluiten bovendien naadloos aan bij die van CPE.

Synergievoordelen

De overname moet ook leiden tot synergievoordelen op het vlak van inkoop, verkoop en marketing. “Door deze overname versterken wij onze positie in de markt en kunnen we ons verder ontwikkelen”, aldus CEO Rudy Evens van Tectum Group.

LEES OOK: Tectum gooit anker uit tot achter Brussel: overname in Woutersbrakel

CPE Nederland werd opgericht in 2017 als een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse groep MSQ en de Limburgse Tectum Group. CPE verkoopt in 29 vestigingen verspreid over België en Nederland producten voor daken en gevels aan vaklui. De overname in Nederland is niet de eerste dit jaar. In mei rondde de Limburgse dakenspecialist nog de overname af van Derbigum Services Belgium.

LEES OOK: Tectum Group voltooit na vijf jaar dakrenovatie Jubelpark

De groep Tectum, die naast België en Nederland ook actief is in Polen, realiseerde in 2022 met 550 werknemers een omzet van ruim 220 miljoen euro. De groep werd in 2021 door Het Belang van Limburg en Made in Limburg nog uitgeroepen tot ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer