© rr

Vijf bestuurders krijgen klapbanden op exact dezelfde plaats op E34: “Er zaten scheuren in waar je je hand kon insteken”

Ranst -

Vijf bestuurders liepen dinsdagavond op de E34 ter hoogte van Oelegem (Ranst) een of meerdere klapbanden op. Dat kwam door een achtergelaten betonblok op de snelweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer bevestigt dat het in de buurt aan het werken is. Hoe het betonblok op de snelweg is beland, wordt onderzocht.

nelo

Jan De Meulemeester reed dinsdag rond 19u met zijn wagen op de E34 richting Nederland. Op die snelweg zijn twee rijstroken, die ter hoogte van het complex Oelegem worden opgesplitst door een werf van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Sinds 20 oktober worden daar de brugvoegen vernieuwd.

“Na de werf komen de twee rijstroken weer samen. Net het moment dat ik opnieuw wilde versnellen, hoorde ik twee luide knallen”, getuigt De Meulemeester. “Ik reed op de linkerrijstrook en moest nog een vrachtwagen inhalen om op de pechstrook te geraken. Daar stonden nog vier andere wagens met hun vier knipperlichten op. Allemaal met een klapband.”

Scheur in de band.© rr

Betonblok

Ook de wagen van De Meulemeester had twee klapbanden aan de rechterzijde. “Er zaten scheuren in waar je je hand kon insteken”, zegt hij. De snelwegpolitie en het FAST-team (Files Aanpakken door Snelle Tussenkomst) kwamen ter plaatse. “Uit vaststellingen bleek dat het ging om een zwart betonblok dat om nog onbekende reden van de werf op de snelweg is beland”, vertelt Lien Klewais, woordvoerster van de federale politie. “Meerdere wagens zijn dinsdagavond over dit obstakel gereden, vier auto’s moesten worden getakeld.”

Het AWV laat weten dat het uitzoekt wat er juist gebeurd is. “Er is een schadedossier opgemaakt, dat is de normale procedure”, benadrukt Stefanie Nagels van AWV. “Het dossier zal worden overgemaakt aan de juridische dienst van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Zij bekijken afhankelijk van de omstandigheden en het onderzoek of een schadevergoeding kan worden uitbetaald.”

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen