© Sauber F1 team

Het zomerrapport van de F1-teams

Het is zomerpauze in de F1. Twaalf races achter de rug en nog negen te gaan. Het ideale moment om even achterom te kijken. Terwijl de teams genieten van de vakantie en zich klaarmaken voor de Grote Prijs van België, blikken wij terug naar het seizoen tot dusver. We analyseren team voor team en blikken vooruit naar wat er nog verwacht kan worden. We beginnen met de laatste in het kampioenschap: Sauber.

F1journaal.be

Sauber- Aantal punten: 0 (laatste in constructeurs kampioenschap)- Marcus Ericsson: 0 (21ste in WK)- Felipe Nasr: 0 (22ste in WK)

Het beloofde een moeilijk jaar te worden voor Sauber. Het Zwitserse team zat met geldproblemen, waardoor het amper aanpassingen kon doen aan de wagen van 2015. Logisch dan dat ze nog geen punt hebben gescoord dit seizoen. Er is amper geld om te verbeteren en stilstaan is achteruit gaan in de Formule 1.

Felipe Nasr had het in het begin van het seizoen moeilijk met zijn wagen, maar moest lang wachten op een nieuw chassis om de problemen op te lossen. Een twaalfde plaats tijdens de GP van Europa is het beste resultaat van Felipe Nasr dit seizoen. Teamgenoot Marcus Ericsson raakte ook niet verder dan een twaalfde plaats (Bahrein en Spanje), maar lijkt wel minder moeite te hebben gehad met de wagen.

Midden juli kwam na een lang gevecht dan toch de oplossing voor het Sauber F1 Team. Het team werd immers overgenomen door Longbow Finance. Zo heeft het team opnieuw geld en is het gered voor de toekomst.

Na de zomerpauze zullen we meteen de vruchten zien van de overname van Sauber, want er komt uiteindelijk een nieuwe voorvleugel op de wagens van Ericsson en Nasr. De nieuwe voorvleugel komt er naar alle waarschijnlijkheid al in Spa. Hopelijk betekent dit een nieuwe start voor Sauber en kunnen ze opnieuw punten scoren.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer