© rdr

Camerabewaking omgeving sporthal

In de omgeving van de sporthal in Meeuwen komen er camera's hangen. Op die manier wil de gemeente vandalen betrappen en ze ook kunnen beboeten.

RDR

Na overleg tussen het gemeentebestuur en de hangjongeren en na sensibiliserende en preventieve acties, die niet het gewenste effect hadden, kiest de gemeente voor een andere aanpak. "Ondanks overleg kan het vandalisme jammer genoeg niet worden gestopt," zegt Kurt Plessers, schepen van sport "Daarom is besloten om 4 camera’s te hangen, zodat de kosten van vernielingen verhaald kunnen worden op de daders. Daarnaast willen wij ook het veiligheidsgevoel in deze omgeving verhogen.”

Voor het plaatsen van camera’s op een niet-besloten plaats kreeg de gemeente een positief advies van de korpschef van de lokale politie en een positief advies van de gemeenteraad.

In de praktijk zal men ook het speelplein achter de sporthal beveiligen. "Daarnaast komen er twee camera’s ter hoogte van de rechterzijgevel hangen. De straat van het Kerkplein loopt langs de rechterzijde van de sporthal door. In deze zone is er veel hinder door straatraces en vandalisme. Met deze camera’s willen we de straat en de nooduitgang van de sporthal beveiligen", zegt Plessers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer