Galati Maaseik 1-3 20-25, 25-23, 17-25, 23-25
Maaseik Civitanova 0-3 22-25, 25-27 en 24-26
Maaseik Galati 3-1 25-23, 23-25, 25-23, 25-14
Praag Maaseik 3-1 22-25, 25-17, 25-23, 25-13
Civitanova Maaseik 3-0 3-0 (25-18, 25-15, 25-19)
2. Praag (Tsj) 3-3 11-10 10
3. Maaseik 2-4 7-14 6
4. Galati (Roe) 2-4 8-16 4

Maaseik mag als nummer 3 voortspelen in de CEV Cup

Maaseik lijdt logische nederlaag bij Civitanova en valt in het vangnet van de CEV Cup

wo 17 januari 2024 21:51
Maaseik
Maaseik is Europees nog niet uitgeschakeld.

Maaseik is dit seizoen actief in de poulefase van de Champions League volleybal. We volgen de prestaties van de Belgische vicekampioen op deze pagina.

Maaseik in Champions League

21:51

Maaseik verliest bij Civitanova, maar eindigt wel 3e

Het goeie nieuws kreeg Maaseik al voor zijn slotmatch, want Praag had Galati verslagen met 3-0, waardoor de Limburgers al voor hun wedstrijd zeker waren van de 3e plaats en dus een plaats in de CEV Cup.

Gelukkig maar, want op bezoek bij groepswinnaar Lube Civitanova zou het moeilijk geweest zijn om iets te rapen. Dat bleek ook, want Maaseik kon in geen enkele set de Italianen het vuur aan de schenen leggen.

Eindstand: 3-0 (25-18, 25-15, 25-19).

21:50
21:49
11/01/24
20:35

Praag te sterk voor Maaseik

Maaseik is in groep E voorbijgestoken door concurrent Praag, na een 3-1-nederlaag in Tsjechië. De Limburgers wonnen wel de eerste set, met 22-25, maar daarna was het al Praag wat de klok sloeg. Enkel in set 3 kon Maaseik nog gelijke tred houden (25-23), maar sets 2 en 4 werden afgesloten met pijnlijke cijfers: 25-17 en 25-13.

Maaseik valt zo terug naar de 3e plaats en moet op de slotspeeldag volgende week stunten bij groepswinnaar Civitanova om nog kans te maken op de play-offs. Sowieso geeft de 3e plaats nog altijd recht op het vangnet van de CEV Cup.

20:34
21/12/23
23:02

Maaseik zet Galati opzij

Maaseik heeft een tweede overwinning te pakken in de Champions League. Het versloeg donderdagavond voor eigen publiek het Roemeense Galati met 3-1.

De eerste 3 sets waren vrij evenwichtig, waarbij de 2e set voor de bezoekers was. In set 4 was de veer gebroken bij de Roemenen, die een 25-14 om de oren kregen.

In de stand schuift Maaseik zo voorlopig naar de 2e plaats, achter het ongenaakbare Civitanova. Het Italiaanse topteam droogde donderdagavond Praag af met 3-0. Civitanova liet tot nog toe geen enkele set liggen.

Na Nieuwjaar staan er voor Maaseik nog 2 uitwedstrijden op het menu, in Praag en bij Civitanova.

23:01
12/12/23
22:29

Maaseik ondergaat wet van de sterkste

Maaseik heeft op de derde speeldag van de Champions League volleybal de wet van de sterkste moeten ondergaan tegen Lube Civitanova. Maaseik knokte en kwam elke set dicht, maar de Italianen triomfeerden na een spannend drieluik met 0-3: 22-25, 25-27 en 24-26.

Lube Civitanova voert de poule aan met een perfecte negen op negen. Maaseik is voorlopig derde met drie punten. Volgende week donderdag ontvangen de Limburgers op de vierde speeldag het Roemeense Arcada Galati, dat na twee duels nog geen punten op de teller heeft.

29/11/23
20:23

Eerste overwinning Maaseik

Maaseik heeft zich kunnen herpakken in de Champions League volleybal. De Limburgers verloren hun vorige wedstrijd verrassend met 0-3 van Praag, maar spoelden die domper tegen de Roemenen van Galati door met een overtuigende 1-3-overwinning (20-25, 25-23, 17-25, 23-25).

Met MVP Jolan Cox in een glansrol knokten de bezoekers knap terug in de eerste set. Maaseik kwam al snel op een 6-1-achterstand, maar draaide de machtsverhoudingen daarna helemaal om: 20-25. Een dominant intermezzo dat onze landgenoten in de tweede set niet konden doortrekken. Die werd na lang nagelbijten verloren met 25-23.

Toch zou die set slechts een voetnoot in het verhaal blijken. Want in de derde en de vierde set toonde Maaseik zich matuur en trok het de overwinning na 17-25 en 23-25 naar zich toe. Een deugddoende revanche na de gemiste start van onze landgenoten.

22/11/23
22:16

Pijnlijk thuisverlies voor Maaseik

"Normaal gezien moet Maaseik thuis altijd kunnen winnen van Praag", klonk het voor de wedstrijd bij sportief directeur Jelte Maan. Maar het werd een ontnuchterende avond voor de Limburgers. Ze verloren met 0-3 in eigen huis.

Net als in de competitie was het zoeken naar automatismen bij de spelers van Maaseik. Praag profiteerde daar optimaal van. Set 1 begon nog goed voor de thuisploeg, maar in de slotfase namen de Tsjechen over, op weg naar 22-25-winst.

Set 2 was de spannendste set. Deze keer was het Praag dat zijn voorsprong te grabbel leek te gooien. Het hield nog net stand en won met 24-26.

In set 3 leek het dan eindelijk toch te draaien bij Maaseik. Tot het bij 12-7 weer helemaal misging. In een mum van tijd stond het 14-18, een klap die Maaseik niet meer te boven kwam. Eindstand: 22-25.

22:15

We waren elke set dichtbij, maar maakten het nooit af. Wij speelden beter dan de vorige matchen, maar Praag was gewoon goed. Dit is geen ideale start in ieder geval.

Jolan Cox (Maaseik)
22:14

Jolan Cox: "Geen ideale start"

22:14

We hebben gevochten, hebben veel teruggehaald. Het is misschien vreemd na een 0-3, maar ik ben toch tevreden. We zijn aan het groeien.