Fred Deburghgraeve, Kim Gevaert en Nico Mattan.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred Deburghgraeve, Kim Gevaert en Nico Mattan. © Florian Van Eenoo Photo News / ID/ Hatim Kaghat / Joel Hoylaerts / Photonews

“Ik ben geboren tussen bierbakken. Dit is dé perfecte job”: zes ex-topsporters over hun nieuwe ‘gewone’ job, zonder het grote geld

Eeuwige roem, maar niet op de bankrekening. Tia Hellebaut kan haar huidige job “financieel niet vijf jaar volhouden”. Wij gingen op zoek naar ex-topsporters die vandaag een doorsnee job uitoefenen, van een logopediste over een postbode tot een vertegenwoordiger van bier: “Na een profcarrière kan je bij wijze van spreken niet eens meer schrijven.”

5 reacties

  • willem coopman

    5 maanden geleden
    Een nivellering van de "lonen" in de sport is aan de orde. Daar kan de media een zeer grote positieve rol in gaan spelen. Twee sporten in België lopen met 95% van de zendtijd weg terwijl andere sporten geen aandacht krijgen. Met meer media aandacht groeit tevens de interesse van sponsors en kan de atleet in "kleinere" sporten ook iets meer gaan verdienen. Maar wat baat een kaars en bril als de media ingepalmd is door het voetbal en wielrennen?
  • Jan Vercammen

    5 maanden geleden
    Als je maar gelukkig bent met je job!
  • piet devlieger

    5 maanden geleden
    Wat is er verkeerd aan een job zoeken die voldoende opbrengt om te leven ? Dat doen gewone mensen ook. Of moet ooit eens een medaille gewonnen hebben misschien een inkomen voor het leven opleveren ? Dat kan ook, maar dan moet je wel de juiste sport uitoefenen.
  • Erwin Bockstael

    5 maanden geleden
    Gans uw leven geven voor de sport en dan moeten vaststellen dat ge uiteindelijk maar zoals iedere andere gewone mens zijt. Jammer, in andere landen zijn die binnen voor het leven.
  • Marco brilmans

    5 maanden geleden
    Gisteren was er kritiek op het artikel met Tia.. Zo zie je dat een atleet met een olympische medaille, na de sportjaren terug aan de bak mag. Een voetballertje kan op zijn 35ste met pensioen, ik vind dat vaak wraakroepend als je weet dat deze mensen elke dag trainen om de beste van de wereld te worden.