De voorpagina's van enkele Nederlandse kranten.
Volledig scherm
De voorpagina's van enkele Nederlandse kranten. © RV

“Politieke aardverschuiving”: dit schrijven Nederlandse kranten over verkiezingen en monsterzege PVV

De Nederlandse kranten noemen de overwinning van de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen een “monsterzege” en spreken over een “politieke aardverschuiving”. Dat de partij van Geert Wilders zo groot wordt, komt voor veel kranten als een grote verrassing.

73 reacties

  • Monique Verschueren

    5 maanden geleden
    Nu is te hopen dat deze partij er eindelijk de kans toe krijgt om zich te bewijzen
  • Maria Van Breda

    5 maanden geleden
    Teveel problemen met asielzoekers, in Ter Apel (Groningen) en in Budel (Noord-Brabant). Het is daar te vol. De bevolking daar is deze overlast kotsbeu. De huidige regeringspartijen beloofden daar « iets aan te doen ». Niet dus. Ik had moeite met de speech van « geëmotioneerde » Timmermans met zijn krokodillentranen. Hij was eerder Geëmotioneerd omdat PvdA/Groen links de verkiezingen niet hebben gewonnen. Slechte verliezer ..
  • Erwin Hyndrikx

    5 maanden geleden
    net als in België willen Nederlanders een rechts beleid. De politiek zegt dan het signaal te begrijpen. Nadien volgt een links beleid. En dan is men verwonderd dat er nog extremer rechts wordt gestemd. Wat begrijpt men niet in het signaal van de kiezer...
  • Eric Grosemans

    5 maanden geleden
    Verkiezingen winnen is 1 ding, een regering vormen een andere. Wilders is nog niet aan zijn nieuw patatten. De VB sympathisanten blijven beter met hun voetjes op de grond. VB zal wel de verkiezingen winnen, de kelk van regringsdeelname zal aan hen voorbij gaan.
  • Ivo Meeus

    5 maanden geleden
    Er wordt door de traditionele partijen met geld gemorst, of beter simpelweg gestolen, alsof het een lieve lust is. Vooral dat vindt de belasting betaler walgelijk en daarop moet een duidelijk signaal komen van de kiezer.