rv / Photo News
Volledig scherm
© rv / Photo News

Het ene is een gebedshuis, het andere straks een shoppingcentrum: zo staat het één jaar na het WK met de stadions in Qatar

200 miljard euro geïnvesteerd en meer zitplaatsen dan inwoners. Maar wat nadien? Eén jaar na het WK voetbal in Qatar is er van de beloofde recyclage van die peperdure stadions nog niet veel in huis gekomen. Het ene stadion blijkt momenteel een gebedshuis, het andere zal in de toekomst plaatsmaken voor hotels en shoppingcentra. Zit ook Qatar straks met een hoop ‘White Elephants’? Een stand van zaken, één jaar na het “duurzame” WK.

3 reacties

  • robert van nuffel

    5 maanden geleden
    kunnen ze het wk niet altijd op de zelfde plaats doen zou miljarden besparen
  • Rania Desaegher

    5 maanden geleden
    Wie financiert dit allemaal? Hopelijk draait de belastingbetaler hier niet voor op. Is men dan verwonderd dat mensen geen geld meer willen besteden aan goede doelen wetende dat er zulke bedragen verspild worden.
  • Quentin Lefebvre

    5 maanden geleden
    Niet allen het WK, maar ook de Olympische spelen zorgen hiervoor, was er in Brazilië ook niet iets neergezet midden in het Amazone, dat ondertussen door het oerwoud terug wordt overgenomen? Maar ja, de grote bonzen van FIFA e.d. krijgen dik gevulde enveloppen ervoor hé... Binnen een tiental jaar mogen de stadions van Saoudi Arabië mee op dit lijstje.