Uitslaande brand vernielt loods vol voertuigen in haven, parket brengt duidelijkheid over oorzaak: “Gelukkig raakte niemand gewond”

Brand in de Muide.© Het Nieuwsblad

GENT -

Bij het Gentse havenbedrijf Euroports in de Port Arthulaan aan de Muide is woensdagnacht brand uitgebroken. Een loods brandde volledig uit en vijf voertuigen zijn kapot. Het parket bracht ondertussen duidelijkheid over de oorzaak. “We bestaan in 2024 honderd jaar, een serieuze domper in onze geschiedenis. Maar we zullen onze rug rechten”, klinkt het bij het bedrijf.

Laura Moens en Simon Dekaezemaker

De bedrijvigheid in de kantoorgebouwen van Euroports in de Gentse haven is donderdag nog drukker dan anders. Het bedrijf laat het hoofd niet hangen na de zware brand enkele uren eerder ’s nachts. “We zijn alles aan het regelen met verzekeringen. Onze activiteiten kunnen blijven doorgaan, maar in een loods aan het Sifferdok. Dat brengen we nu allemaal in orde”, zegt manager Thomas Steenhoudt.

In de nacht van woensdag op donderdag woedde een zware uitslaand brand uit in een loods. Het bedrijf focust zich op het laden en lossen van schepen haven en dagelijks werken zo’n 50 mensen voor het bedrijf. De loods was een werkplaats waar verschillende voertuigen stonden. Het was een alerte buur die het bedrijf verwittigde. De vlammenzee en rookontwikkeling was hevig. Na een uur blussen was de brand onder controle. (Lees verder onder de foto’s)

© Jan Vens

© Jan Vens

Schroothoop

De brandweer was donderdagmorgen nog aanwezig om de situatie verder in de gaten te houden en indien nodig na te blussen. Het gebouw werd tegen de middag vrijgegeven. De oorzaak van de brand is ondertussen bekend. “Volgens de eerste bevindingen van de branddeskundige, wijst alles op een accidentele brand, ontstaan aan de elektrische installatie”, laat het parket weten. “Gelukkig raakte niemand gewond”, klinkt het bij het bedrijf.

De schade voor het bedrijf is groot. De loods is vernield en vijf voertuigen zijn rijp voor de schroothoop. “Het gaat onder meer om twee wielladers”, zegt Steenhoudt. De totale schade voor het bedrijf, moet nog bepaald worden. Maar deze zal waarschijnlijk hoog oplopen. “We zullen de verzekering hiervoor aanspreken. We bestaan in 2024 honderd jaar, een serieuze domper in onze geschiedenis. Maar we zullen onze rug rechten.”

© FVV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen