© getty

Gezinnen kunnen tot ruim 2.000 euro besparen op energiefactuur

Gezinnen kunnen op jaarbasis fors besparen op hun factuur voor elektriciteit en aardgas door over te stappen op het goedkoopste aanbod. De federale energieregulator CREG becijferde het besparingspotentieel voor gezinnen in Vlaanderen in november op 1.511 euro op jaarbasis voor elektriciteit en tot 797 euro op aardgas.

tg
Bron: BELGA

Voor elektriciteit bedraagt het goedkoopste aanbod op de markt 590 euro, in vergelijking met het duurste bestaand product (2.101 euro). Voor aardgas bedraagt het goedkoopste aanbod voor een gemiddeld gezin in november 960 euro, terwijl het duurste 1.757 euro bedraagt.

Opgelet: het gaat om bedragen op jaarbasis voor de energiecomponent van de factuur, dus zonder netkosten, taksen en heffingen, benadrukt de CREG.

Het prijsvoordeel ligt in lijn met de voorbije maanden. Het besparingspotentieel in Wallonië is in november gelijkaardig met dat in Vlaanderen. In Brussel is het besparingspotentieel dan weer veel kleiner voor elektriciteit (679 euro), maar veel groter voor aardgas (1.365 euro).

De consument kan zijn besparingspotentieel te weten komen door de tariefkaart van zijn lopend contract via de CREG Scan te vergelijken met het huidige aanbod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer