Spelers van KV Mechelen groeten de supporters. Rechts: advocaat Frédéric Thiebaut stond één van de freefighters bij tijdens de zitting.
Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van KV Mechelen groeten de supporters. Rechts: advocaat Frédéric Thiebaut stond één van de freefighters bij tijdens de zitting. © Photo News

Hoe Mechelse hooligans van het ‘Bospeleton’ resoluut voor vrijspraak gaan: “Gewoon een gevechtssport die in zijn kinderschoenen staat”

“Het was een jeugdzonde van me”, stelde een van de zeventien hooligans van het ‘Bospeleton’ vandaag in de rechtbank. De groep ‘freefighters’ van voetbalclub KV Mechelen ging op de vuist met hooligans van andere eersteklassers, waaronder Club en Cercle Brugge. Of dat strafbaar is? Uiteraard, stelt de openbaar aanklager. De advocaten van de ‘freefighters’ zien dat helemaal anders. “Ze hebben toch gewoon de spelregels gevolgd?”

  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. Oprichter van Nationale Kinderkankerdag Karel Verbist (73) overleden: “Wat hij allemaal realiseerde ondanks zijn verleden... We gaan hem missen”
    PREMIUM

    Oprichter van Nationale Kinderkan­ker­dag Karel Verbist (73) overleden: “Wat hij allemaal realiseer­de ondanks zijn verleden... We gaan hem missen”

    Als kinderen met kanker en hun families op 6 oktober opnieuw van een heerlijke dagje Planckendael genieten, dan zal dat zonder Karel Verbist zijn. De oprichter en grote bezieler van de Nationale Kinderkankerdag is niet meer. Hij overleed dinsdag plots in zijn woning in Muizen. De man met het grote hart voor zieke kinderen werd 73. “Hij laat een leegte achter, maar wij gaan er alles aan doen om zijn werk verder te zetten”, klinkt het onder meer bij de organisatie van de Kinderkankerdag.
    Muizen