© AFP

UEFA loot voor play-offs EK, twaalf landen kennen hun weg naar eindronde

De UEFA heeft donderdag op zijn hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon geloot voor de play-offs op weg naar het EK in Duitsland (14 juni-14 juli 2024). De twaalf betrokken landen kennen zo hun route naar de eindronde. Drie landen kunnen zich via de play-offs nog plaatsen voor het EK.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

De loting van donderdag moest nog een antwoord geven op twee vragen. Er was de vraag in welk spoor Finland, IJsland en Oekraïne zouden terechtkomen en er moest nog bepaald worden welke landen zich gastheer mogen noemen voor de finale binnen hun play-offtraject.

Vooraf was al bekend dat spoor A zou bestaan uit Polen, Wales en Estland. Finland voegde zich bij die drie landen. Polen ontvangt Estland in de halve finales van de play-offs, Wales ontmoet Finland. De winnaar van de halve finale tussen Wales en Finland organiseert de finale in spoor A.

In spoor B kregen Israël en Bosnië het gezelschap van IJsland en Oekraïne. Israël ontmoet IJsland, Bosnië treft Oekraïne. Het thuisvoordeel in de finale is voor de winnaar van de halve finale tussen Bosnië en Oekraïne.

In spoor C ten slotte waren de vier deelnemende landen voor de loting al bekend. Georgië treft er Luxemburg in de halve finales, Griekenland en Kazachstan. Enkel de gastheer voor de finale moest nog bepaald worden. Dat werd de winnaar van de halve finale tussen Georgië en Luxemburg.

De halve finales van de play-offs vinden plaats op donderdag 21 maart, de finales op dinsdag 26 maart.

Programma play-offs

Spoor A:

Halve finales (21 maart):

Polen - Estland

Wales - Finland

Finale (26 maart):

Winnaar Polen-Estland versus Winnaar Wales-Finland

Spoor B:

Halve finales (21 maart):

Israël - IJsland

Bosnië - Oekraïne

Finale (26 maart):

Winnaar Israël-IJsland versus Winnaar Bosnië-Oekraïne

Spoor C:

Halve finales (21 maart):

Georgië - Luxemburg

Griekenland - Kazachstan

Finale (26 maart):

Winnaar Georgië-Luxemburg versus Winnaar Griekenland-Kazachstan

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer