Ternat - De woning liep lichte schade op bij het ongeval - MVL.

Bestuurder verliest controle op vluchtheuvel, ramt verlichtingspaal en botst tegen gevel: één inzittende in levensgevaar

Ternat/Affligem -

Een voertuig heeft woensdagnacht een betonnen verlichtingspaal in de Essenestraat in Ternat geramd en de gevel van een huis geraakt. Drie van de vier inzittenden werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, twee personen zijn intussen niet langer kritiek.

Matthias Vanhamme

Het moet een enorme klap geweest zijn omstreeks 00.40 uur op de Essenestraat in Ternat. Een voertuig met vier inzittenden kwam er uit de richting van het op- en afrittencomplex van de E40 in Ternat, maar ter hoogte van een vluchtheuvel liep het mis. Wat er exact gebeurde, wordt nog onderzocht, maar de bestuurder van het voertuig moet op de vluchtheuvel de controle verloren hebben.

Over een afstand van ruim vijftig meter is er een bandenspoor zichtbaar en onderweg raakte het voertuig een verkeersbord dat in een houten tuinafsluiting terechtkwam.

Geen alcohol of drugs

Vervolgens ramde het voertuig een betonnen verlichtingspaal, botste het tegen de gevel van een woning en kwam midden op de weg tot stilstand. Daarbij knakte de verlichtingspaal in twee en viel deze ook op de weg. In die val beschadigden de elektriciteitskabels de gevel en een dak van een aanpalende woning.

“Drie van de vier inzittenden werden in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht, waaronder de 25-jarige chauffeur”, meldt het parket Halle-Vilvoorde. “Zijn toestand liet toe om hem te testen op alcohol en drugs. De man legde een negatieve adem- en speekseltest af. Intussen zijn twee van de drie gewonden al zeker buiten levensgevaar, van de derde hebben we geen update”, is donderdagmiddag te horen.

Drama vermeden

De wagen raakte de woning waarin ook onthaalouder ’t Warm Nestje gevestigd is. De eigenaars waren thuis op het moment van het ongeval, maar werden pas gewekt door hun buurman nadat het ongeval al gebeurd was. “Zelf hebben we niets gemerkt, maar het moet een enorme klap geweest zijn.”

Het koppel is vooral blij dat de wagen zich niet in hun woning geboord heeft en dat de verlichtingspaal niet op de woning viel. “Door de kabels is er wel wat schade aan het dak en de gevel. Maar ik mag er niet aan denken dat zoiets overdag gebeurt. Want in de ruimte die de wagen geschampt heeft, slapen dan normaal de kindjes. Dat was een drama geweest.”

Tweede E40

Ondertussen werd er al een nieuwe verlichtingspaal geplaatst. Al bleef ’t Warm Nestje donderdag op verzoek van de brandweer wel gesloten, mede omdat er nog elektriciteitskabels hersteld moesten worden. “Wat er exact gebeurd is, weten we niet. Maar gezien de impact moet de snelheid zeer hoog geweest zijn.”

In de buurt is te horen dat heel wat voertuigen de snelheidsdrempels in de straat vaak te snel nemen. “Als de E40 geblokkeerd zit, is deze straat precies de E40. Er passeert ook enorm veel vrachtverkeer, onze huizen daveren altijd enorm.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer