Joerie Dewagenaere

Bejaarden als stoere motorbende of hippe skaters: unieke foto's van bewoners woonzorgcentra in Lauwe en Menen

De bewoners van twee woonzorgcentra in Lauwe en Menen zijn de sterren van een nieuwe tentoonstelling. Foto's tonen de bewoners als lid van een stoere motorbende, als hippe skaters of als bezoekers van de film "Barbie", volledig uitgedost in het roze. "Het voelde alsof we opnieuw jong waren", zegt bewoner Frans.

Fotografe Miranda Dekempeneer mocht zich uitleven samen met de bewoners van de woonzorgcentra Ceres in Lauwe en Andante in Menen. Ze haalde de bejaarden voor de lens als echte fotomodellen. "We mochten ons verkleden en we konden eens onnozel doen", lacht Frans. "Het was tof en vooral een keer iets anders. Ik ben geen fotomodel. Ik ben geen snellen, maar ik heb me wel geamuseerd. Ik voelde me weer jong, ook al is dat helaas niet waar."

Frans mocht samen met Jacqueline gooien met popcorn in de bioscoop voor de foto. "Dat was een ganse dag", vertelt Jacqueline. "Ze vielen allemaal op mijn rok, met mijn mond heb ik geen enkele kunnen vangen. We hebben veel plezier gemaakt."

Fotografe amuseert zich even hard als bewoners

Ook voor fotografe Miranda was het plezant. "Het is een beetje Benidorm Bastards light", glimlacht ze. "Ik fotografeer normaal kinderen, families en huisdieren, maar ik wilde eens met senioren als model werken. Ze moesten hun fantasie gebruiken. We hebben er heel wat tijd gestoken en hadden ook heel wat attributen voorhanden, van drilboren tot een tatoeëerder. Ik heb er enorm veel plezier aan beleefd."

Het resultaat kan je nog tot en met 7 december bekijken in de woonzorgcentra. Bekijk hieronder alvast een voorsmaakje.

Meest gelezen