Francesco Camarda.© Getty Images

Supertalent van amper 15 jaar (!) zit in wedstrijdselectie van AC Milan en kan Paolo Maldini van de troon stoten

Hij is amper 15 jaar, maar Francesco Camarda zit zowaar in de wedstrijdselectie van AC Milan voor de competitiewedstrijd tegen Fiorentina. Als hij in acte zou komen, stoot hij clublegende Paolo Maldini van de troon als jongste speler in het Milan-shirt. Hij zou ook de jongste speler ooit in de Serie A worden.

Michael Van Damme

Milan-coach Stefano Pioli moet het tegen Fiorentina stellen zonder spitsen Olivier Giroud (geschorst) en Noah Okafor (hamstringblessure) en haalde zowaar een vijftienjarige snaak bij zijn wedstrijdselectie. Omdat Camarda nog geen zestien is, mag hij in principe niet in de Serie A spelen, maar Milan vroeg een uitzondering en kreeg toestemming.

Francesco Camarda is niet zomaar een jeugdspeler van de Rossoneri. Sportbible somt een aantal indrukwekkende statistieken van hem op. Hij zou in de jeugdreeksen bij Milan de kaap van de 500 goals overschreden hebben (anderen spreken over meer dan 400 goals) en een gemiddelde halen van 5,5 goals per wedstrijd.

Toen hij in september met de U19 scoorde tegen Sassuolo, was hij in Italië de eerste speler geboren in 2008 die een doelpunt maakte bij de Primavera. Intussen zit hij daar zeven goals en twee assists in dertien wedstrijden.

Met 15 jaar en 195 dagen was hij ook de jongste Italiaan die scoorde in een wedstrijd van de UEFA Youth League en hij was de jongste speler ooit om te scoren in alle drie grote U19-toernooien.

Camarda op training bij Milan.© AC Milan via Getty Images

Eerder deze maand mocht hij voor het eerst deelnemen aan een training met de A-ploeg en blijkbaar heeft hij Pioli ervan overtuigd dat hij hem kan helpen om zijn spitsenprobleem op de lossen.

Luka Jovic zal vermoedelijk starten, maar mocht Camarda invallen, dan sneuvelen sowieso twee records. Dat van jongste speler ooit in een Milan-shirt staat op naam van Paolo Maldini, die in 1985 op de leeftijd van 16 jaar, 6 maanden en 25 dagen debuteerde. Dat van jongste speler ooit in de Serie A staat op naam van verdediger Wisdom Amey, die in 2021 debuteerde bij Bologna toen hij 15 jaar, 9 maanden en één dag oud was. Francesco Camarda zal zaterdag amper 15 jaar, 8 maanden en 16 dagen oud zijn.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer