© France 2

Moeder van vermiste Émile (2,5) doet opvallende smeekbede: “Geef hem alsjeblieft terug”

Op de vooravond van de verjaardag van de kleine Émile (2,5), de peuter die afgelopen zomer verdween in Haut-Vernet, heeft zijn moeder Marie een audioboodschap de wereld ingestuurd. Haar smeekbede gaat door merg en been: “Vertel ons alsjeblieft waar hij is.”

gli
Bron: Famille Chrétienne

Vrijdag zou Émile drie jaar worden. Of hij die leeftijd ook effectief zal bereiken, weet niemand. Het jongetje is al meer dan vier maanden vermist. Hij was op 8 juli aan het spelen in de tuin van zijn grootouders in Haut-Vernet, een gehucht in het zuidoosten van Frankrijk, toen hij rond 17.30 uur verdween. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

Zijn familie beleeft donkere tijden. Dat blijkt ook uit de emotionele audioboodschap die moeder Marie donderdagavond deelde met de nieuwswebsite Famille Chrétienne. “Morgen is hij jarig en dat kunnen we niet vieren. Hoe meer dagen er verstrijken, hoe ongeruster we worden. Sinds 8 juli leven we in een staat van hoop en wanhoop. Na weken tevergeefs naar hem te hebben gezocht, zijn we er nu zeker van dat onze kleine Émile het slachtoffer is geworden van een ontvoering of een ongeluk.”

LEES OOK. Vier maanden na verdwijning van kleine Émile (2,5) vinden opnieuw huiszoekingen plaats

“Misschien raakte je in paniek”

Ze richt zich in de boodschap rechtstreeks tot “de persoon of personen die weten wat er met hem is gebeurd”. “Waar is onze kleine jongen? Wat is er met hem gebeurd?”, vraagt Marie met wanhoop in haar stem. “Als het een ongeluk was, raakte je misschien in paniek. Als je het onherstelbare hebt gedaan, heb je er misschien spijt van. Misschien ben je bang voor de gevolgen en weet je niet hoe je eruit moet komen… Dat kunnen we allemaal begrijpen, maar we doen een beroep op je hart: begrijp alsjeblieft ons leed.”

Het audiofragment duurt iets meer dan een minuut en wordt afgesloten met een smeekbede. “Vertel ons alsjeblieft waar Émile is. Als hij nog leeft, laat ons dan niet zonder hem leven. Geef hem alsjeblieft aan ons terug. Laat ons niet achter zonder graf om te rouwen. Je kunt dit allemaal op 1000 manieren doen”, aldus de moeder. “Zelfs anoniem zonder je aan te geven, maar laat ons niet de rest van ons leven met deze vreselijke angst die onze harten verplettert. Wij smeken u. Vertel ons waar hij is en geef ons Emile terug.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER